Conform unui comunicat al CNADNR, la această oră se circulă pe toate drumurile naționale care tranzitează județul Giurgiu. 

E85 - DEZAPEZIREUrmare căderilor abundente de precipitații sub forma de ploaie, lapoviță și ninsoare, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a acţionat nonstop, monitorizând permanent condiţiile meteo-rutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi. CNADNR a acționat în permanență răspândind materiale antiderapante pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi. 

„În intervalul 26 decembrie 2014, ora 17 – 27 decembrie, ora 12, CNADNR a acționat împotriva depunerii poleiului și a zăpezii pe partea carosabilă a autostrăzilor și drumurilor naționale în următoarele județe aflate sub incidența codului galben de ninsori și polei: Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara.

În toate aceste județe au fost 1744 de intervenții cu utilaje specilaizate de deszăpezire. De asemenea, au fost răspândite pe partea carosabilă 12.704,65 tone material antiderapant și 5,75 tone de soluție de clorură de claciu, fiind angrenate în aceste activități circa 2500 de persoane”, se precizează în comunicatul CNADNR.

În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanților la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeț cu material antiderapant și lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor și să evite depășirile acolo unde nu există suficient spațiu și suficientă vizibilitate pentru ca manevrele să fie executate în condiții de maximă siguranță.

O.C.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.