Despre talentele președintelui Consiliului Județean, Vasile Mustățea, s-a tot vorbit, și se va mai vorbi, multă vreme de acum încolo. Dar, de departe, unul este „talentul” care le întrece pe toate: acela de a distruge, de a falimenta. Nu contează ce: un județ, o instituție, o societate comercială.

După ce, timp de doi ani și jumătate, Mustățea nu a făcut altceva decât să îngroape în sărăcie și neajunsuri județul Giurgiu, președintele CJ s-a reprofilat: a trecut la falimentarea unei societăți din subordinea Consiliului.

Dacă în urmă cu câteva zile, pe surse, atrăgeam atenția asupra situației în care se află SC EURO GROUP TECHNO SA, din subordinea Consiliului Județean (intrarea în insolvență părea iminentă), iată că sursele noastre s-au dovedit extrem de bine informate. Iată că societatea din subordinea Consiliului a intrat, cu adevărat, în insolvență.

Societatea EURO GROUP TECHNO răspundea – putem vorbi, deja, la timpul trecut, de ea – de gestionarea serviciului de salubritate (colectarea gunoaielor) din județ, și mai avea în administrare și bufetul de la ultimul etaj al clădirii CJ.

La societatea cu pricina sunt înregistrate două autoturisme Dacia Duster, care, nu se știe în ce mod, fuseseră date spre folosință Consiliului Județean…Deh, farmecele președintelui CJ! Doar că, la momentul în care comisia de insolvență a făcut inventarul societății, a „descoperit” că o parte a datoriilor (care, fie vorba între noi, nu se știe la ce valoare se ridică, deoarece, de la preluarea mandatului de președinte a CJ de către Mustățea nu s-a făcut nicio informare și nicio analiză financiară a societății cu pricina) ar putea fi recuperată prin vânzarea celor două mașini. Astfel că autoturismele au făcut cale-ntoarsă către curtea EGT, așteptând, cuminți, licitația prin care vor fi înstrăinate.

Cum societatea cu pricina are nevoie, pentru activitatea sa, de autoturisme, și în ideea realizării unor economii, și cum aceste mașini sunt scoase, în mare parte, la licitație, nu mică va fi mirarea giurgiuvenilor (în special din mediul rural) când îi vor vedea pe angajații societății pedalând, de zor, pe…biciclete-tandem! Nu, nu pe tandem, pentru că acestea sunt scumpe, mai scumpe decât dacă s-ar cumpăra două biciclete simple. Și, dacă s-ar chinui puțin don` Mustățea, pe site-urile de specialitate (vânzări on-line) ar putea găsi chiar și la prețuri modice…Iar imaginea va fi cea din seria comică „Jandarmul”, în care jandarmii, pedepsiți de șefii lor, sunt nevoiți să plece în patrulare…pe biciclete! Doar că, în cazul nostru…nu toți vor „beneficia” de binefacerile mersului pe bicicletă!

Preluare www.giurgiu-acum.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.