Reprezentanţii tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, alături de cei ai autorităţilor locale giurgiuvene au aprobat, luni, 24 noiembrie 2014, tot ceea ce presupune prevenţia şi acţiunea în sezonul rece 2014-2015.

Iată câteva dintre cele mai importante aspecte cuprinse în documentul aferent, pus la dispoziţie şi presei locale.DSC_0009

Astfel, în municipiul Giurgiu, vor acţiona pentru deszăpezire 13 utilaje, un autocamion şi 2 autoturisme. Trei dintre utilaje sunt maşini mari dotate cu lame frontale şi bazin pentru împrăştiat material antiderapant. Vor acţiona 3 încărcătoare frontale, 4 tractoare cu remorcă, 2 tractoare cu pluguri.

Vor lucra, de asemenea, 14 echipaje, dar cei de la Financiar Urban pun la dispoziţie, dacă va fi cazul, în plus, 48 de lucrători.

Tot luni, a fost aprobat şi planul de intervenţie pentru deszăpezirea străzilor şi aleilor dintre blocuri, planul de măsuri al Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă, regulamentul privind activitatea ofiţerului de serviciu pe perioada intervenţiei la deszăpezire şi polei.

A fost stabilită, totodată, şi organizarea comandamentului pentru deszăpezire al Primăriei municipiului Giurgiu, al cărui preşedinte este primarul Nicolae Barbu.DSC_0005

În cazul în care se va impune, situaţia spaţiilor de cazare pentru populaţia afectată va fi următoarea: 25 de persoane pot fi găzduite de Centrul de Primire în Regim de Urgenţă de la Giurgiu Nord, 50 de persoane la Seminarul Teologic, şi câte 200 la sălile de sport ale şcolilor 10, 8, 5, Sala de Sport a Stadionului „Marin Anastasovici” sau cea de atletism a aceluiaşi stadion.

De asemenea, a fost întocmit şi un tabel nominal cu persoanele defavorizate şi care vor fi aprovizionate cu hrană caldă zilnic. Este vorba despre 15 giurgiuveni.

În plus, 5 firme  vor distribui alimente în cazul unor situaţii de urgenţă. Acestea sunt: Velpitar, Panesim, Dunapan, Kaufland şi Billa.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.