Municipiul Giurgiu şi alte 10 localităţi din ţară au primit bani de la bugetul de stat pentru reabilitarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică, anunţă reprezentanţii Primăriei Giurgiu, printr-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Măsura a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Dezvoltării.

Suma alocată municipiului Giurgiu se ridică la 1.941.718 lei, iar în şedinţa extraordinară de luni, 17 noiembrie, consilierii locali au aprobat suplimentarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 cu această sumă.

„Noi aveam o cerere cu o sumă mai mare la începutul anului şi nu ni s-a dat la vremea respectivă decât o cotă parte. Faptul că alte municipii nu şi-au folosit banii, a rezultat o rezervă la bugetul statului. Drept urmare, această sumă ne-a fost repartizată în baza cererii pe care am făcut-o la începutul anului. Cu această sumă se finalizează procesul de renovare şi modernizare a punctelor termice din oraş”, a explicat  Nicolae Barbu, adăugând că, în acest moment, se lucrează la o strategie privind modalitatea cea mai eficientă de încălzire a oraşului şi soluţiile cele mai bune pentru a avea pierderi cât mai mici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.