Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit un cetăţean bulgar şi un cetăţean macedonean care au intenţionat să achite taxele de pod cu bancnote false de 100 de euro.

Prima bancnotă falsă a fost depistată vineri, 7 noiembrie. Atunci, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost sesizaţi de către un controlor de trafic din cadrul Agenţiei de Control şi Încasare Giurgiu, cu privire la faptul că un cetăţean bulgar a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 100 de euro falsă.

„În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii noştri, s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţeanul bulgar Rayu R., în vârstă de 53 de ani, iar în urma examinării bancnotei a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă ale uneia autentice. Bărbatul a declarat că a primit bancnota de la un şofer polonez, căruia i-a schimbat-o în două bancnote de 50 de euro, neştiind că aceasta este falsă”, se arată într-un comunicat de presă al ITPF.

Tot cei de la Poliţia de Frontieră Giurgiu au anunţat că, o zi mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul macedonean Miroslav A., în vârstă de 59 de ani, la volanul unui autocamion marca M.A.N.

„După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, a înmânat acestuia o bancnotă de 100 de euro. În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice, iar în urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnota”, spun cei de la ITPF.

Cetăţeanul macedonean a spus că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria.

Bancnotele au fost reţinute pe bază de dovadă în vederea continuării cercetărilor, iar bărbaţilor le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate, respectiv punere în circulaţie de valori falsificate.

 

FOTO: ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.