Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a anunţat miercuri, 22 octombrie, în conferinţă de presă, că a fost aprobată o hotărâre de Guvern, în baza căreia instituţia pe care o conduce va primi 47 de miliarde de lei vechi, bani pentru asigurarea funcţionării sistemului centralizat de încălzire.

Nicolae Barbu a precizat că preţul energiei termice scade, astfel, faţă de anul trecut, când am plătit 360 de lei pentru o gigacalorie.

„Cu subvenţia de 7 lei suportată de Giurgiu Servicii Locale şi diferenţa de 32 de lei de la municipalitate, preţul gigacaloriei va fi de 260 de lei. Vom menţine ajutoarele acordate suplimentar persoanelor cu venituri foarte mici, dar numai celor care se vor încălzi prin sistemul centralizat”, a declarat Barbu, precizând că statul îi sprijină financiar pe cei care folosesc fie lemne sau alt gen de combustibil.

Primarul urbei noastre a reamintit faptul că au fost făcute investiţii în infrastructura sistemului de încălzire, pe parte de transport, dar şi distribuţie, dar au fost modernizate şi mai multe Puncte Termice, fiind alocate până acum 30 de miliarde de lei vechi.

Mai primim din economiile ale altor primării, zilele viitoare, 19 miliarde de lei vechi şi vom continua lucrările în sistemul de transport energie termică, pe câteva tronsoane unde avem probleme”, a mai spus Barbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here