După ce că suntem, în continuare, cel mai sărac judeţ din România, şi ne tot peticim hainele şi minţile ca să nu murim în totalitate, în toate sectoarele posibile, aleşii noştri se-ncing, pe barba noastră, în lupte precum cocoşii. De-ar fi bătălii d-alea administrative, ce şmecheri am fi!

Numai că, unii dintre ei aruncă în conferinţe de presă vorbe de înţelepţi fără cusur, precum: „ălora nu le pasă de cetăţeni, ci de partid”, dar nu fac nimic din ce le strigă celorlalţi. Şi mai şi reprezintă o formaţiune politică(PNL) ce vrea să pună pe scaunul de la Cotroceni un nene „altfel”. Chiar e altfel, dar asta nu înseamnă că e mai bun.

Am scris şi cu o altă ocazie, în Consiliul Judeţean Giurgiu mie mi se pare că hilarul e la el acasă. Aş zice şi ipocrizia, dar asta stabilesc doar cetăţenii.

Iar ultima tentativă de şedinţă, menită să rezolve legal problema medicamentelor pentru cei cu HIV/SIDA, a fost cea mai cea.

Vasile Mustăţea urlă în faţa presei(e pe filmare!) că el nu mai convoacă nicio extraordinară, că dacă noua majoritate a dat vot negativ pe rectificarea bugetară, să fie sănătoasă! Ei sunt dracul, el e îngerul păzitor şi anunţă, totodată, că dă drumul rectificării bugetului cu propriul său pix de preşedinte de CJ, cerând inclusiv presei să-i facă plângere în acest caz, dacă nu li se pare soluţia salvatoare… Managerul interimar de la Spital i-o serveşte, finuţ, pe dreapta – faţă, scăpându-i informaţia că nu a primit, deocamdată, de la CJ niciun ban pentru medicamentele cu pricina.

În fine, adversarii lui Mustăţea strâng semnăturile suficiente pentru convocarea de către ei a unei extraordinare. Pun pe ordinea de zi proiectele cu rectificarea, respectiv drumul, dar şi unul privind încetarea mandatului liberalului Dumitru Gavrilă- vicepreşedinte al CJ. Normal, că dacă majoritatea e alta, se schimbă treaba. O ştim şi o spunem de multă vreme.

Şi, deşi a dat cu pumnul în masă, în timp ce aproape se jura că nu mai face nicio extra, Mustăţea convoacă una d-asta, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, cu cea a adversarilor politici, având o ordine de zi similară. Exceptând proiectul ce-l viza pe Gavrilă, pe care l-a înlocuit cu unul ce-l viza pe social-democratul Cristian Marciu. Excepţional! Ne jucăm de-a şeful politic, pe sărăcia altora.

Ce legătură are culoarea vicepreşedintelui cu rectificarea, cu drumul şi cu indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap? Deci, cei din USD, că au greşit atunci sau nu, vor să repare treaba, şi, evident, fac şi ei mişcarea lor politică aferentă. Iar dumneata, doar ca să nu pierzi vicele liberal, le-o faci de-i faci să nu mai vină, deşi ai spus că nu e cazul, că poţi şi singur să rectifici treburi, fără consilieri. Nici dumneata n-ai mai fi venit! Ştim asta.

Mingea pare ridicată la fileul liberalilor, însă, în esenţă, nu e deloc aşa. Şi pe cuvântul meu că n-aş mai fi scris asta, dacă aş fi înţeles că extraordinara lui Mustăţea era extraordinar de pregătită exclusiv pentru binele cetăţenilor care l-au ales.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.