IMG_20141002_121757Astăzi, joi, 9 octombrie, consilierii locali s-au reunit în ședință extraordinară, pentru aprobarea unor proiecte care nu mai suportau amânare. Unul dintre acestea viza în mod direct însoțitorii persoanelor cu dizabilități, care urmează ca, în scurt timp, să-și primească o parte a restanțelor.

„Am primit, prin rectificare de la bugetul de stat, suma de 426.000 de lei, destinați în principal achitării restanțelor pe care le înregistrăm la însoțitorii persoanelor cu handicap. De ce am înregistrat totuși aceste întârzieri? În primul rând, până acum, trei sferturi din bani ne veneau de la bugetul național, un sfert trebuia să îi acoperim noi. Pe de altă parte, de la 1 ianuarie până în prezent, valoarea salariului minim pe economie a suferit modificări, în sensul că a fost majorat de două ori. Astfel, sumele prevăzute nu au mai corespuns”, a precizat primarul municipiului, Nicolae Barbu.

La acest moment, mai există promisiuni de majorare a procentului suportat din bugetul de stat la 90%, diferența urmând să fie aprobată la următoarea rectificare bugetară.

„Dacă ne vor parveni aceste sume, acoperim în totalitate lunile septembrie, octombrie și parțial noiembrie, urmând ca restul pentru noiembrie și decembrie în totalitate să le putem acoperi din resurse proprii”, a mai precizat primarul Nicolae Barbu.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.