444Vineri, 26 septembrie, simultan în municipiul Giurgiu și în orașul Bolintin Vale, începând cu ora 9, se va desfășura, în organizarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu o bursă a locurilor de muncă, specială pentru absolvenții 2014.

„Bursa  reprezintă o oportunitate pentru cei interesati de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă  conform pregătirii lor profesionale sau  să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung.

Invităm persoanele interesate să participle la această acţiune, având astfel posiblitatea să ia contact cu ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii, să vadă ce meserii se caută, cum se completează un CV şi o scrisoare de intenţie necesare angajării, să-şi identifice un loc de muncă, să se informeze din materialele puse la dispoziţie cu privire la serviciile oferite de agenţiile de ocupare.

Agenţii economici care vor participa la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă oferit.

Totodată, agenţii economici care încadrează persoane din rândul absolventilor beneficiază de o serie de facilităţi/subvenţii prevăzute de Legea 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, precum şi de faclităţile prevăzute de legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi de legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior”, se arată într-un comunicat al AJOFM Giurgiu.

În municipiu, locul de desfășurare este Restaurantul „Miorița”, în timp ce la Bolintin Vale absolvenții și potențialii angajatori sunt așteptați în incinta Primăriei din localitate.

În perioada 01 iunie – 31 august 2014, la nivelul județului Giurgiu au fost înregistraţi  1.286 absolventi ai instituţiilor de învăţământ, procentul cel mai mare fiind al absolvenţilor de studii medii şi profesionale.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.