Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au transmis, în urmă cu câteva minute, un comunicat de presă prin intermediul căruia anunţă deblocarea financiară pentru 11 localităţi cu restanţe, aflate în imposibilitate de plată.

Dintre acestea una este din judeţul Giurgiu, respectiv Izvoarele.

„Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, o hotărâre pentru deblocarea financiară a 11 localităţi, aflate în insolvenţă, în executare silită sau în imposibilitate de plată. În acest scop, va fi alocată din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului suma de 25,584 milioane lei. Hotărârea are la baza solicitări ale autorităţilor administraţiei publice privind situaţiile de blocaj financiar în care se regăsesc unele unităţi administrativ-teritoriale. Solicitările vizează 11 localităţi: Oraşul Aninoasa şi municipiul Lupeni (jud. Hunedoara), comuna Izvoarele (jud. Giurgiu), comuna Ciocăneşti (jud. Dambovita), Municipiul Resita (jud.Caras-Severin), Orasul Ludus (jud. Mures), Comunele Teaca,  Livezile, Budacu de Jos si Parva (jud. Bistrita-Nasaud), Comuna Dudestii Vechi (jud.Timis). In unele cazuri, este vorba de datorii si arierate acumulate timp de peste 5 ani, anunţă cei de la Ministerul Dezvoltării.

Actul normativ prevede că decontarea sumelor se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unităţile administrativ-teritoriale.

Ordonatorii principali de credite ai bugetului local din fiecare localitate în cauză vor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate.

Hotărârea are la baza OUG nr. 8/2014.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.