control rutier„Seatbelt” este denumirea unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, deci şi pe drumurile din judeţul nostru, ce a avut drept scop verificarea participanţilor la trafic cu privire la respectarea obligaţiei de a utiliza centura de siguranţă.

Evenimentul se înscrie în calendarul de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere, cunoscută sub numele de TISPOL şi se desfăşoară pe teritoriul statelor membre.

Într-un comunicat de presă al Poliţiei Giurgiu, este precizat că, la nivelul judeţului nostru, au participat 70 de poliţişti rutieri. Ei au aplicat peste 1.300 de amenzi, în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei vechi.

342 de contravenţii au fost aplicate pentru nerespectarea obligaţiei portului centurii de siguranţă.

„Au fost constatate 16 infracţiuni şi au fost reţinute 122 de permise de conducere şi 17 certificate de înmatriculare. În această perioadă au fost înregistrate 4 accidente rutiere uşoare, soldate cu rănirea a cinci participanţi la trafic, în urma cărora poliţiştii rutieri au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, se mai arată în comunicatul IJP Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.