DSCF0905 - CopyCu menţiunea, de la început, că, din câte ştiu, nu-i nimic personal din partea niciunui jurnalist(asta ca să nu-i mai întrebe ce au împotriva lui), vă spun că mi-am adus aminte de o discuţie recentă legat de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, preşedinte a ceea ce a mai rămas din marele şi respectatul PNL Giurgiu, Vasile Mustăţea.

Ca o revelaţie, aş spune, în baza experienţei mele, desigur-încă în fomare, dar suficientă, consider, pentru a scrie aşa ceva, am exclamat, într-o zi, aflându-mă lângă un jurnalist cu straşnică vechime şi experienţă: mi se pare mie sau niciun alt politician giurgiuvean nu a fost mai criticat de presa locală, on-line, audio-video, blogger-ească, tabloidă, aservită, independentă, cum vreţi, decât e criticat Vasile Mustăţea?

Parcă nici Lucian Iliescu nu era atât de tocat, atât de măcinat, de tras de urechi din toate direcţiile, nu? Nici măcar pe final de mandat. El mi-a venit prima oară în minte, or mai fi şi alţii, vă las să mă completaţi.

Parcă niciun alt politician giurgiuvean n-a „gafat”, politic vorbind, administrativ nu mă pronunţ (sunt alţii mai talentaţi), decât Vasile Mustăţea, în aşa fel încât să fie trosnit, fără drept de apel, chiar şi de jurnalişti ale căror publicaţii dau de bine de toţi ceilalţi din toate celelalte partide.

Acum, nu ştiu, aştept reacţii de la înţelepţii vremii, nu sunt analist, dar cum era aia, când 3 îţi zic să te culci, tu… de ce nu-i crezi? Sau nu era aşa, mă rog! Cert este că, după o atentă observare a tuturor celor publicate (dinainte ca PSD-ul să fie iar mare şi tare, ca să nu se interpreteze), n-am întâlnit politician giurgiuvean mai criticat decât el.

Numai că jurnalistul cu pricina şi cu vechimea respectabilă aferentă m-a contrazis: nu e tocmai termenul potrivit- criticat. Nu a existat un politician care să-şi merite critica aproape caricaturală pe care o primeşte, aşa ca el.

Cu respect, din partea tututor, evident, pentru toate părţile bune, care… trebuie să fie, era doar o constatare, una care ar trebui să dea de gândit, cu înţelepciune.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.