caini sterilizatiAşa cum era anunţat încă de săptămâna trecută, în perioada 13-14 septembrie, în cartierul Obor, va funcţiona o caravană mobilă de sterilizare a animalelor, acţiunea fiind destinată cu precădere câinilor din curţile giurgiuvenilor.

Vorbim despre un eveniment în premieră pentru municipiul Giurgiu, acest lucru fiind realizat în baza unui protocol de colaborare semnat între cei de la Primăria Giurgiu şi voluntari germani de la organizaţia pentru protecţia animalelor DSN Deutschland sagt Nein zum Tiermorden.

Ca să fie siguri că oamenii au aflat despre caravană, municipalitatea a demarat şi o campanie de informare.  Astfel, de luni şi până vineri, 12 septembrie, angajaţi ai Primăriei, ai SC Giurgiu Servicii Locale, SC Financiar Urban, dar şi voluntari ai organizaţiei germane DsN vor merge cu pliante din casă în casă în toate zonele oraşului, pentru a-i informa pe giurgiuveni cu privire la posibilitatea de a-şi steriliza gratuit patrupedele, anunţă reprezentanţii autorităţilor locale printr-un comunicat.

„Campania de informare a populaţiei a început ieri în cartierele Sloboziei, Obor, Teatrul de Vară, Policlinică, şi Bucureşti, zona de case. Acţiunea de sterilizare gratuită este finanţată din fondurile organizaţiei germane care va pune la dispoziţie o caravană mobilă(…). DSN îşi propune la Giurgiu să stopeze înmulţirea necontrolată a câinilor şi în acest scop va da statul acestei campanii în zilele de 13 şi 14 septembrie, începând cu ora 7,00, în cartierul Obor”, se arată în comunicat.

În acelaşi comunicat este precizat că sprijinul organizaţiei germane nu înseamnă doar caravana mobilă de sterilizare, ci DSN asigură hrana zilnică a câinilor de la adăpostul public. În plus, sunt asigurate şi materiale sanitare, de construcţie, precum şi multe alte produse necesare îngrijirii câinilor de acolo.

 

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.