images (1)Cu câțiva ani în urmă, odată cu una dintre multiplele modificări ale Codului Rutier, atelajelor cu tracțiune animală li s-a interzis accesul pe drumurile naționale.

Acum, unul dintre consilierii locali, Ionel Dinu, vine cu o idee nouă, mult mai năstrușnică: să se interzică accesul căruțelor și pe drumurile județene. Într-o recentă conferință de presă, acesta a declarat:

„Constat cu stupoare că, la ora actuală, pe drumurile județene din Giurgiu circulă mai multe căruțe decât autoturisme, ceea ce face traficul foarte greu! Rog insistent conducerea Consiliului Județean să ia act de acest lucru, și să pună în mișcare interzicerea, prin hotărâre de consiliu, a circulației căruțelor pe Drumurile Județene. Poate să se facă doar o excepție pentru zilele de duminică, atunci când este târg la Bolintin Vale. În rest, nu ar avea ce să caute, pentru că nu ai pe unde să mai treci!”, afirma reprezentantul Partidului Mișcarea Populară.

În asemenea condiții, ne putem trezi că, în curând, unii primari (sau alți aleși) ar putea cere ca nici măcar pe drumurile comunale să nu mai fie întâlnite căruțe, iar sătenii să fie nevoiți să meargă la câmp fie cu autoturismul propriu, fie cu vreun tractor (cei care au)!

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.