DSCF0928Prezent la o recentă conferință de presă a PSD, Marian Mina, giurgiuveanul aflat la conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, afirma că, la acest moment, la direcția pe care o conduce se află în derulare sau chiar au fost finalizate o serie de lucrări.

„Săptămâna viitoare, vor începe lucrările şi pe DN 4 (cel care leagă comuna Daia de Prundu). Peste două săptămâni maximum, va începe o reabilitare pe DN 5 A, drumul ce leagă Hotarele de Greaca. Avem un proiect pentru Podul Giurgiu-Ruse, cu care daţi-mi voie să mă mândresc, pentru că este realizarea mea 100%, întrucât, de 9 ani, n-a reuşit nimeni nici măcar să-l publice pe SEAP, iar noi mai avem câţiva paşi până la semnarea contractului”, a declarat Marian Mina.

De asemenea, Marian Mina a mai anunțat că vor începe, în curând, reparaţii capitale pe DN 61(Vadu Lat-Crevedia Mare), fiind vorba despre un contract consistent.

Totodată, directorul DRDP mai preciza faptul că, deocamdată, Direcţia pe care o conduce se ocupă de întreţinerea DN 5 C (Slobozia-Găujani), dar speră ca, tot anul viitor, să poată fi turnat acolo covor asfaltic. „Mai avem, tot pentru 2015, un proiect pentru DN 5A(Isvoarele-Mironeşti, n.r.), este un drum foarte deteriorat. Eu am făcut toate demersurile ce au ţinut de Regionala Bucureşti pentru obţinerea finanţării. Acel drum a fost trecut, an de an, în program pentru fonduri, dar nu au fost alocate, însă am promisiuni ferme că vom obţine finanţare pentru 2015”, a mai declarat Marian Mina.

În viitorul apropiat, un alt mare proiect vizează DN 5, Giurgiu-București, privind reabilitarea și modernizarea sectorului care a rămas nemodernizat: cel cuprins între Adunații Copăceni și centura Bucureștiului.

Din păcate, Marian Mina mai afirma faptul că, cel puțin pentru moment, din nou sunt amânate lucrările de reparații la DJ 603, drumul care a suscitat un deosebit interes și multe dispute, drum care de ani de zile este propus pentru reabilitare, are fonduri alocate dar, din pricina unor probleme de ordin administrativ (documentație incompletă depusă de CJ pentru porțiunile de drum care se intersectează cu drumuri naționale), tot este amânat. „Îl rog și pe această cale pe domnul Gavrilă să nu mă mai sune zilnic pentru că nu ne tocmim pe lege. Problema este la Consiliul Județean, nu la noi, la DRDP. Noi am invitat proiectantul, am trimis Consiliului Județean o adresă, și acum depinde doar de Vasile Mustățea cât de repede rezolvă problema”, a mai precizat Marian Mina.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.