cucConsiler judeţean(PPDD) şi preşedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean, Razvan Cuc, a făcut, marţi, declaraţii incendiare pentru site-ul Giurgiu News (www.giurgiu-news.ro). Vă redăm integral articolul publicat de colegii noştri.

”Conturi blocate, arierate despre care nu se mai stie de cand provin, o situatie economico-financiara dezastruoasa. Aceasta este adevarata fata a activitatii din Spitalul Judetean. In calitate de membru al Consiliului de Administratie, am solicitat, inca de la inceputul lunii august, sa ni se prezinte o justificare a situatiei economico-finnciare, o situatie a arieratelor, o explicatie a faptului ca, la aceasta ora, conturile Spitalului sunt blocate. Asta, ca sa nu mai vorbim de faptul ca, in calitate de membrii ai Consiliului de Adminsitratie, ar fi trebuit sa fim informati despre toate aceste probleme, fara ca noi sa solicitam in mod expres! Evident, nu am primit niciun rapsuns si nici nu cred ca vom primi. Si nici nu e de mirare ca spitalul a ajuns in aceasta stare, atata timp cat politicul s-a ”bagat” adanc si in aceasta unitate! Iar cand afirm asta, ma bazez pe faptul ca nici acum Spitalul Judetean nu are un manager, numit in urma unui concurs adevarat. Sunt mai bine de sase luni de cand directorului Mihai Petre i se tot prelungeste mandatul, evitandu-se, pe toate caile, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de manager. La un moment dat, se stabilise, in Consiliul Judetean, o comisie de examen, care sa organizeze concursul pentru Spital, insa – supriza sau nu (???) – unul din membrii comisiei repsective s-a retras. Si – coincidenta mare – era vorba despre un angajat al Consiliului Judetean. Prin urmare, comisia a ramas incompleta si nimeni nu a mai dat vreun semn ca ar fi cu adevarat interesat de numirea unui mangaer profesionist la Spital… Asa s-a ajuns in situatia in care politicul dicteaza acum modul in care este condus Spitalul, fara a se tine cont ca de activitatea acestei unitati depind toti giurgiuvenii! Asa s-a ajuns in situatia in care medicii refuza, pur si simplu, sa vina la Giurgiu, Spitalul avand numeroase locuri vacante. Asa s-a ajuns in situatia in care aparatura performanta, de multe milioane de euro, zace nefolosita prin magazii, pentru ca nu are cine sa o manevreze. Asa s-a ajuns in situatia in care sistemul sanitar din Giurgiu merge spre distrugere totala!”, afirma Razvan Cuc.

In opinia sa, situatia Spitalului Judetean ar putea rezolvata fie printr-un management privat, facut de specialisti in domeniu, fie prin organizarea unui concurs transparent, corect si legal, care sa fie castigat de un profesionist, om care sa se ocupe, apoi, numai de problemele manageriale ale Spitalului. ”Toate aceste probleme ma determina sa trag, public, un semnal de alarma asupra situatiei dezastruoase a Spitalului Judetean, in speranta ca factorii de decizie se vor trezi, macar in ultimul ceas, si vor salva Spitalul de la colapsul iminent spre care se indreapta”, mai spune Razvan Cuc.

Articol preluat de pe www.giurgiu-news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.