sutaWeek-end superaglomerat pentru poliţiştii de la Rutieră. Chiar dacă au fost, ca la fiecare sfârşit de săptămână, în număr mare, pe teren, şi chiar dacă au făcut nenumărate controale şi au aplicat un număr record de amenzi, comparativ cu alte perioade, oamenii legii nu au avut cum să împiedice cele 8 evenimente rutiere petrecute în tot atâtea localităţi din judeţ.

Mini-vacanţa de Sfânta Maria a însemnat, astfel, la Giurgiu, din punct de vedere al traficului rutier, o perioadă foarte agitată. În doar două zile, pe 15 respectiv 16 august, 8 accidente rutiere, din care unul mortal, au pus pe jar poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Giurgiu.

Vorbim despre mai multe tipuri de astfel de evenimente, de la biciclişti şi pietoni acroşaţi de maşini sau pietoni acroşaţi chiar de biciclişti, ciocniri între autoturisme sau maşini intrate în cap de pod ori pe scuar. Evenimentele s-au produs în localităţile Mihăileşti, Adunaţii Copăceni, Floreşti-Stoeneşti, Stâlpu, Hotarele, Milcovăţu, iar cel mai grav accident s-a petrecut vineri, 15 august, la Gostinu. Atunci, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, a lovit mortal un bărbat de 65 de ani. Giurgiuveanul a părăsit locul faptei, dar a fost identificat la scurt timp de poliţişti, la casa tânărului,

La fel de plin a fost sfârşitul de săptămână şi în ceea ce priveşte „capturile” oamenilor legii.

„În ciuda activităţilor desfăşurate la nivelul judeţului de către poliţiştii rutieri, au fost înregistrate 14 infracţiuni. 6 infracţiuni de vătămare corporală din culpă, ca urmare a unor accidente, una de ucidere din culpă, 4 infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 de conducere fără permis şi una de părăsire a locului accidentului”, spune purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu, comisar şef Cristian Şuţă.

Tot de la el aflăm şi că, în mini-vacanţa de Sfânta Maria, au fost aplicate 354 de amenzi, în valoare totală de peste 117.000 de lei şi au fost reţinute 46 de permise auto.

„Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru depăşirea limitei de viteză, respectiv aproximativ 160 de amenzi, urmate de lipsa purtării centurii de siguranţă sau a documentelor(permis de conducere, acte ale maşini, n.r.)”, mai spune Cristian Şuţă.

De asemenea, weekend-ul trecut, au fost sancţionaţi şi 6 pietoni, tot atâţia biciclişti şi 3 căruţaşi.

C. S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.