examen_definitivat_2013_rezultateLa așa profesori, așa elevi, ar spune românul de rând. Într-o societate în care educația nu se regăsește, în care învățământul suferă de pe urma anilor de experimente, cadrele didactice ar fi trebuit să fie modele pentru elevii lor. Dar ce modele pot fi cei care nu reușesc să obțină nota maximă (despre care se spune că e „a profesorului”) la examenul de definitivat?
La nivelul județului Giurgiu, rata de promovabilitate (adică cei care au obținut minim nota opt) la examenul de definitivat este, înaintea depunerii contestațiilor, de 45,68%. Mari modificări în această valoare nu vor fi făcute, chiar dacă 28 de persoane au depus contestații.
Pentru cele 139 de posturi titularizabile la nivel de județ, s-au înscris 301 candidați. Dintre aceștia, au fost prezenți 227, un număr de 48 retrăgându-se din examen din motive personale, la o oră de la primirea subiectelor. În afara celor 139 de posturi titularizabile (din care 17 la educatoare și 32 pentru învățământul primar – învățători), mai sunt scoase la concurs un număr de 207 catedre de suplinitori și 546 de catedre incomplete. 

Rezulatele finale, după recorectarea și judecarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 25 iulie, la Centrul de Examen de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.