anton2Comună situată la circa 40 de kilometri de Giurgiu, Prundu pare a fi, de câteva săptămâni, un „câmp” de bătălie deschis de nimeni altul decât de liderul Mișcării Populare giurgiuvene, Marin Anton. Disputele dintre el și primarul Cătălin Corbea sunt vechi, pornite de la neînțelegerile legate de afacerea pe care cei doi o păstoreau. Divergențele însă s-au accentuat odată cu alegerile europarlamentare din 25 mai, când partidul lui Marin Anton cu greu a obținut 5 procente în comuna în care, spera el, va bate tot. De bătut, în Prundu, a bătut Partidul Social Democrat, care a „scos” al doilea scor pe județ, 88%!

„Îmi pare rău să o spun, dar comuna pe care o conduc a fost singura localitate din județ unde s-au semnalat evenimente neplăcute, tensionate”, își începe primarul Cătălin Corbea povestea. „Totul a început încă din debutul zilei de alegeri, din jurul orelor 9,30 – 10, când Marin Anton a venit în centrul satului și a încercat să creeze diversiune. În momentul în care a constatat faptul că opțiunea de vot a cetățenilor din Prundu nu este cea pe care o credea el, a plecat cam cu coada între picioare, huiduit de oameni, și s-a postat la aproximativ 500 de metri de secția de votare, de unde a început dirijarea diversiunii, prin Ionel Dinu și liderul organizației din Prundu a PMP, Lupu Ion. Cu toate astea, „sforarul” de la RAFO a avut o surpriză de proporții la numărarea voturilor: doar 5 procente pentru partidul lui”, a mai afirmat Cătălin Corbea. Într-o serie de filmări făcute în ziua alegerilor pentru Parlamentul European, liderul PMP apare în compania celor menționați de primarul Corbea.

Divergențele politice dintre Anton și primarul comunei Prundu își au, de fapt, rădăcinile în alegerile pentru scaunul de președinte al organizației PNL Giurgiu, când liberalul – pe atunci – Marin Anton își anunțase candidatura pentru această funcție. Intenția clară, la acea vreme, pentru Anton era de a reuni toți foștii membri PD-L, pentru a-i asigura președinția organizației. Lucru care, de altfel, nu s-a întâmplat, toți primarii foști pedeliști lăsându-l cu ochii în soare. „Au urmat o serie de repercusiuni, de trei ani de zile eu mă tot lupt cu el; îmi face tot felul de reclamații, de șicane, îmi blochează la Finanțe toate rambursările de TVA pe societățile deținute de familia mea”, a mai precizat Cătălin Corbea.

Totodată, primarul comunei aflate la 40 de kilometri de Giurgiu a ținut să precizeze, o dată în plus, că toate acuzațiile aduse de diverși cetățeni în conferințele de presă ale PMP, alături de Marin Anton, sunt doar niște scenarii ieftine, de prost gust, care nu fac bine nimănui, și care sunt demontate, cu acte, de angajații Primăriei Prundu și de primarul acestei comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.