DSCF0639Un giurgiuvean de circa 32 de ani, Marius, a amenințat, duminică seara, că se aruncă de pe acoperișul Primăriei Municipiului Giurgiu. Acesta locuiește în cartierul Istru, într-unul dintre blocurile care – anunța recent edilul șef al municipiului – urmează a fi evacuate pentru a se reconstrui alte locuințe, mult mai decente.

„Totul a pornit de la copilul meu, de 11 ani, care a fost luat de niște vecini, și trimis să cerșească, să facă rost de bani pentru drogurile lor. Ei, vecinul și cea care trăiește cu el, se droghează, și ei mi-au luat copilul. Când a venit cumnatul meu acasă (n.r. – Marius), nu l-a găsit pe băiat, și atunci s-a dus la vecinul ăsta. Ăla i-a zis că băiatul s-a dus singur la cerșit, că nu l-a trimis nimeni. S-au luat la bătaie, am chemat poliția prin 112, și jandarmii l-au bătut pe cumnatul meu și i-au dat amendă zece milioane”, a declarat cumnata celui care amenința cu sinuciderea.

Modalitatea de a ajunge pe clădirea Primăriei a fost una cel puțin bizară: s-a cățărat pe unul dintre burlanele pentru scurgerea apei de ploaie de pe acoperiș. Sus, pe clădire, s-a crestat pe ambele mâini cu o lamă, și, timp de circa 45 de minute, a ținut în șah toate forțele de ordine venite să îl convingă să renunțe la protest. Cei care l-au determinat pe Marius să coboare de pe clădirea Primăriei au fost membrii familiei, iar acesta a refuzat ajutorul echipajului SMURD venit la fața locului.

Turbulentul a fost preluat de o mașină a Poliției și, împreună cu membrii familiei, au fost duși la sediul Poliției Municipale pentru declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here