8739-neagu-nicusor-politie-1”În urma cercetărilor şi a celor 7 percheziţii domiciliare efectuate în această dimineaţă de poliţiştii giurgiuveni pe raza judeţului Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, la sediile sociale şi domiciliile unor administratori de societăţi comerciale bănuiţi de evaziune fiscală, un bărbat de 35 de ani, din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, a fost reţinut pentru 24 de ore.

 Poliţiştii au stabilit că în perioada 2008 – 2011 acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce avea ca activitate achiziţia de legume şi fructe, nu a declarat toate sumele impozabile şi nu a înregistrat în contabilitate toate operaţiunile fiscale efectuate, prejudicind bugetul de stat cu peste 3,1 milioane lei. Bărbatul este bănuit totodată că prin cesionarea unei societăţi către alte două persoane a mascat predarea documentelor contabile în vederea sustragerii de la efectuarea controalelor financiare. De asemenea în perioada 2011-2013 în calitate de administrator al unei alte societăţi comerciale a evidenţiat operaţiuni nereale (achiziţii), prejudicind bugetul de stat cu peste 2,2 milioane lei.

Faţă de bărbat a fost a fost dispusă măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, cesiune fictivă şi  spălare de bani, urmând ca în ziua de 09.07.2014 acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu şi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I., S.R.I. şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.”, se arată în comunicatul remis presei marți seara de către polițiștii giurgiuveni.

Reținerea lui Nicușor Neagu vine după ce acesta și-a strigat, cu glas tare, nevinovăția, pe treptele Poliției.

Nicușor Neagu mai are o serie de dosare penale pentru accident de circulație cu victimă, alte evaziuni, mare parte din ele cu rezoluția „neînceperea urmăririi penale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here