teatrul tudor vianuPe Vasile Mustățea nu îl interesează nici cultura. Asta după ce a dovedit, pe rând, că nu îl interesează nici economia județului, nici dezvoltarea acestuia, nici proiectele europene, nici să sprijine în vreun fel primăriile…nici….Pe el îl interesează doar propria-i persoană!

Cel mai recent exemplu de nepăsare al lui Mustățea este ratarea spectacolului oferit de Orchestra „Valahia” și de invitații săi la aniversarea a zece ani de existență. Motivul ratării este unul cât de poate de banal:   lipsa unor simplee aparate de aer conditionat, care ar putea face atmosfera din sala Teatrului „Tudor Vianu” suportabilă! Ca să nu mai vorbim de aspectul exterior al teatrului, care, de asemenea, nu contează pentru Mustățea!

Mulți giurgiuveni au vrut sa participe la spectacolul de excepție oferit de Orchestra „Valahia” și invitații săi la aniversare. Și multi chiar au venit, la ora începerii concertului, numai că s-au văzut nevoiți sa renunțe, cu mare regret în suflet. Din cauză că proprietarul și administratorul celei mai mari săli de spectacol din Giurgiu – sala mare a Teatrului Valah -, Consiliul Județean, nu găsește, de ani de zile, câteva milioane de lei vechi pentru a dota sala cu – măcar – un aparat de aer condiționat! Dar de unde să știe seful CJ cum se simte un spectator în acea sală, dacă el însuși  nu a pus vreodată piciorul în Teatru, preferând „turneele” electorale pe ulițele de la țară, și alea cu condiția să fie cel puțin pietruite, pentru a nu-și prăfui pantofii de firmă? Și apoi, la cort…nu prea e nevoie de aer condiționat!

Așa că spectatorii care încă mai au curajul să vină la  spectacolele găzduite de sala mare a Teatrului se văd nevoiți fie să renunțe, pentru că aerul din sală devine, în scurt timp, irespirabil, fie să se doteze cu evantaie sau alte ustensile de răcorit. Situația despre care vorbim aici este o contradicție cu faptul că, același proprietar, găsește bani pentru derularea unor contracte de publicitate pe multe sute de milioane de lei vechi. Cu acest comportament, Vasile Mustățea nu face altceva decât să batjocorească munca  unor oameni cu suflet care, din când în când, încearcă să ofere giurgiuvenilor iubitori de cultură și de frumos, câte un spectacol de excepție. Și își mai bate joc și de cei care, din puținul lor, sau din timpul lor, rup o mică parte pentru a demonstra că giurgiuvenii sunt amatori de frumos, nu doar de mici, bere și manele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.