Ședința ordinară a consiliului local de joi, 5 iunie, se anunță a fi una cu scântei, deoarece, pe ordinea de zi, la punctul 47, este propus „Proiectul de hotărâre privind încetarea de drept a calității de consilier local, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, a domnului  Dinu Ionel, membru al Partidului Național Liberal, ales consilier local pe lista Uniunii Social Democrate”.

Proiectul a fost propus de colegii, până mai ieri, ai lui Dinu, care acum „defilează” sub culorile Partidului Mișcarea Populară, care invocă prevederile articolului 9, alineat 2, litera h, din Legea 393/2004 privind statutul aleșilor locali, .

În expunerea de motive, întocmită de consilierii liberali, se menționează că din „Hotărârea nr.1 din 23 noiembrie 2013 a PNL – Delegația Permanentă Teritorială, Declarația de acceptare a candidaturii domnului Dinu Ionel și Lista de candidați USL (înregistrată la Judecătoria Giurgiu sub nr. 421/c/01.05.2012 și la BEC nr.1 sub nr. 10/1.05.2012) din care rezultă fără dubii că domnul Dinu Ionel a candidat din partea Partidului Național Liberal”.

Pe de altă parte, în raportul de specialitate al Compartimentului Administrație Locală se precizează faptul că „este în afara oricărui dubiu că domnul Dinu Ionel este membru PNL. Dar, tot în afara oricărui dubiu este și candidatura acestuia pe listele USL, așa cum rezultă expres din ultima rubrică a listei, respectiv „Partidul care l-a propus”. În concluzie, pentru a fi îndeplinite condițiile prevăzute de art.9 alineat 2 lit.h din Legea nr. 393/2004 este necesar ca pierderea calității de membru USL să fie confirmată în sens prin semnătura copreședinților care au format alianța și au propus listele de candidaturi”.

În aceste condiții, cu două puncte diametral opuse, mandatul de ales local al lui Ionel Dinu rămâne la mâna colegilor din consiliul local Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here