DSCF9143La ședința extraordinară de marți, 22 aprilie, consilierii locali liberali au solicitat ca, peste trei zile, să aibă loc o ședință extraordinară (alta) cu un punct pe ordinea de zi: aderarea unui număr de 27 de comune la ADI ”Sănătate printr-o apă curată”. Este a cincea oară când liberalii încearcă să impună aderarea celor 27 de comune, fără să țină cont de faptul că, odată cu primirea acestora, șansele ca prețul pe metru cub de apă și canal să crească, brusc, la aproape nouă lei, de la 5,3, cât este în prezent. Motivul pentru care solicită această reuniune a consilierilor îl constituie ”urgența aprobării unui asemenea proiect de hotărâre”, după spusele celor șase liberali prezenți în sală.

Primarul municipiului, Nicolae Barbu, le-a replicat inițiatorilor proiectului de hotărâre: ”Dacă era așa de important, precum spuneți, trebuia să vă prezentați la ședința ordinară din 16 aprilie, și să propuneți suplimentarea ordinei de zi cu acest proiect. Dar, din câte îmi dau eu seama, este important pentru Consiliul Județean, pentru cele 27 de comune, nicidecum pentru municipiul Giurgiu. Dacă își doreau acele comune atât de mult să aibă apă potabilă și canalizare în localitate, de ce nu s-au interesat primarii să își scrie proiecte europene, pentru că bani pentru așa ceva au fost, și avem aici exemplul comunelor Malu și Vedea, care îmi vin primele în minte!”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

Replica unuia dintre consilierii liberali, Mirela Ciulacu, a stârnit hohote de râs în sala de ședință: ”Da, e important pentru județ, pentru că și municipiul face parte din județ!”. Să își fi amintit brusc acest aspect liberalii, după ce, la împărțirea bugetelor de echilibrare, municipiul a fost omis aproape în totalitate, deși are cele mai multe și mai valoroase proiecte în derulare? Sau să fie doar o sclipire de moment, după care să se întoarcă la încrâncenarea de până acum, dictată de președintele CJ, Vasile Mustățea, dornic să se răzbune pentru cele doar patru mii de voturi obținute la alegerile locale din 2012 la nivel de municipiu?

Inițiatorii proiectului de hotărâre sunt consilierii liberali, cărora se pare că li s-a alăturat și Florian Velicu, ales local pe listele PP-DD și despre care se zvonește că, în schimbul voturilor pro proiecte și inițiative liberale, ar urma să fie uns director adjunct la SC APA SERVICE SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.