liberaliMiercuri, 16 aprilie, ar fi trebuit să aibă loc ședința ordinară de consiliu local, în cadrul căreia trebuiau aprobate o serie de proiecte de hotărâri importante pentru dezvoltarea municipiului, dar și pentru locuitori ai Giurgiului. Printre acestea, era vorba despre un număr de șase proiecte cu finanțare europeană ( unul al grădiniței ”Dumbrava minunată”, care avea nevoie de un acord de parteneriat cu Primăria Giurgiu, proiecte de modernizare a șase puncte termice, proiectul pentru aprobarea cererii de finanțare pentru Colegiul Național ”Ion Majorescu”), dar și de un proiect de delegare și aprobare a bugetului de venituri și cheltuieli a festivităților organizate cu prilejul Zilelor Orașului. De asemenea, era vorba și de mai multe proiecte pentru acordarea unor ajutoare financiare, atât pentru persoane fizice din municipiu, cât și pentru asociații care solicitau diverse sume de bani, pentru a putea împărți pachete cu alimente membrilor lor.

Doar că, puțin timp înainte ca ședința de consiliu local să înceapă, printr-un comunicat de presă, consilierii liberali au anunțat că ”protestează” împotriva manierei de conducere a primarului Nicolae Barbu. Astfel, cvorumul necesar desfășurării ședinței nu a mai fost asigurat, deoarece și trei dintre consilierii PP-DD-iști, Florian Velicu, Marius Stanciu și Ilie Klement au lipsit de la ședință. Asupra absenței celor trei se pot ridica semne de întrebare, fiind cunoscute antecedentele de pactizare cu liberalii în ședințele trecute.

În acest comunicat, semnatarii lui (Mirela Ciulacu, Elena Dinu, Gheorghe Spoială, Marian Măroiu, Gheorghe Gâdea și Ionuț Badea), susțin cinci puncte care îi determină să nu se prezinte la ședință: programarea acesteia în altă zi decât ultima zi de joi a lunii (ori, este cunoscut faptul că, în fiecare an, ședința din luna aprilie a fost întotdeauna programată mai devreme, din pricina celor două mari evenimente din viața urbei: Zilele Orașului și sărbătorile pascale); faptul că primarul municipiului nu ține cont de hotărârile CA și AGA ale celor două societăți-problemă (”căpușe”, conform declarației lui Nicolae Barbu, din pricina numărului mare de membri PNL angajați, fără rost, la aceste două societăți) din subordinea Consiliului Local (Servicii Locale SA și Întreținere Peisagistică SA); introducerea, pentru a treia oară, a proiectului de hotărâre privind refinanțarea creditelor municipalității (au uitat, pesemne, domnii consilieri de la PNL, de faptul că, la această dată, mulțumită creditelor contractate în mandatele Lucian Iliescu, municipiul a depășit cu mult gradul total de îndatorare, și că, odată cu această refinanțare, acest grad de îndatorare scade la circa 25 %). De asemenea, primarul municipiului este acuzat de consilierii liberali de faptul că acesta ”refuză sistematic, pentru cinci ședințe consecutive, de a introduce pe ordinea de zi proiectul privind extinderea ADI ”Sănătate asigurată prin apă curată”. Referindu-se la acest aspect, primarul municipiului, Nicolae Barbu, a afirmat că nu are nimic împotriva acestui proiect. ”De ce nu au venit și nu au promovat în mod corect o hotărâre de consiliu? Și dacă l-ar fi depus în mod corect, tot aș fi avut o reținere, pentru că e stipulat clar în Masterplan faptul că tariful apei va crește la 9 lei/mc!”, a spus primarul.

Ultimul punct acuzator la adresa conducerii Primăriei se referă la refuzul edilului de a-l exclude pe Ionel Dinu din rândul consilierilor. Uită, probabil, domnii consilieri liberali, că același lucru se întâmpla și cu un mandat în urmă, când Lucian Iliescu și-a ”încordat” mușchii și a respins vehement solicitarea social-democraților giurgiuveni de a-l exclude din Consiliul Local pe (liberalul, acum) Marian Măroiu.

Consilierii PNL se contrazic singuri în finalul ”comunicatului de presă”, în care afirmă: ”Ținând cont de toate aceste aspecte importante, am considerat justificat să protestăm față de modul în care primarul municipiului Giurgiu înțelege să organizeze ședințele de consiliu local care cuprind proiecte de hotărâre importante pentru oraș prin neprezentarea noastră la ședința ordinară convocată pentru 16.04.2014”. Dacă le-ar fi păsat așa de mult de nevoile și de problemele orașului, de proiectele importante pe care susțin că le vor aprobate, ar fi trebuit ca, la ședința ordinară să se fi prezentat, chiar dacă votau împotrivă.

Cu acest gest, liberalii demonstrează, odată în plus, faptul că nu le pasă de oamenii care i-au ales, care i-au trimis pe scaunele de consilieri; demonstrează că interesele de partid sunt mai importante decât interesele orașului. Așa că, dacă anul acesta riscăm să nu avem tradiționalele manifestări legate de Zilele Orașului, dacă oameni care aveau nevoie de un sprijin din partea primăriei nu îl vor primi (sau îl vor primi prea târziu), dacă persoane greu încercate de soartă nu vor primi acel amărât de pachet de sărbători, iar proiecte importante, cu fonduri europene, nu vor fi duse la bun sfârșit, se va ști pe cine se va da vina: pe cei șase consilieri liberali, care și-au bătut joc de votul primit de la cetățeni în iunie 2012: Mirela Ciulacu, Elena Dinu, Gheorghe Spoială, Marian Măroiu, Gheorghe Gâdea și Ionuț Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.