Miercuri 19 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au documentat şi probat activitatea infracţională a lui M.P., de 29 ani, din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu, care în perioada octombrie 2013 – februarie 2014, a produs şi comercializat de la domiciliul său ţigarete fără marcaj fiscal.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că persoana achiziţiona de pe raza municipiului Bucureşti diferite cantităţi de tutun prelucrat şi tuburi goale de ţigarete iar cu ajutorul unor aparate artizanale confecţiona ţigări. Acestea erau ulterior comercializate la preţul de 5 lei/20 de ţigarete, către diverse persoane de pe raza localităţii de domiciliu.

În ziua de 19 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat, în baza unui mandat emis de Judecătoria Giurgiu, o percheziţie la adresa de domiciliu a persoanei, ocazie cu care au fost identificate 600 de ţigarete confecţionate artizanal, 800 de tuburi de ţigarete, cu filtru, 4 aparate manuale pentru confecţionarea ţigaretelor şi cantitatea de aproximativ 1,7 kg. tutun prelucrat pentru fabricarea de ţigarete.

Bunurile depistate cu ocazia percheziţiei au fost ridicate de poliţişti pentru continuarea cercetărilor. Persoana în cauză este cercetată în stare de libertate pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal a mai mult de 1 kg. de tutun prelucrat şi comercializarea de produse accizabile supuse marcării.