Vicepresedinte si senator al PNL, Lucian Iliescu va conduce cea mai puternica delegatie liberala la congresul partidului din acest weekend, cea a filialei Giurgiu, formata din 43 de oameni. Mesajul cu care se va prezenta in fata delegatilor de la Congres: „Sustinere unanima pentru domnul Crin”. Iliescu are si argumente serioase ca sa ceara asa ceva.

„Are o responsabilitate enorma fata de ceea ce azi Partidul National Liberal a reusit. Niciodata Partidul Liberal, in perioada de dupa 1989, nu a avut aceasta situatie pozitiva care este astazi si asta s-a facut in perioada in care domnul Crin Antonescu a fost presedintele acestui partid.

Si a pus multe la punct, vizavi de disciplina deparlamentari pe care candva o acuza, munca pe care a depus-o, deci lucrurile au progresat enorm si situatia astazi este de varf.

Partidul a crescut enorm, are o conducere deosebita”, a declarat Lucian Iliescu pentru Ziare.com.

Senatorul PNL nu crede ca adversarii lui Crin Antonescu vor avea vreo sansa sa-si impuna punctul de vedere in cadrul congresului.

„Pentru linistea partidului, ar fi bine sa fie un singur candidat. M-ar surprinde daca ar fi altfel. Nu mai conteaza prea mult cum se va alege si asa mai departe.

Domnul Crin este un om foarte intelegator si chiar a dat dovada in multe situatii, cu rabdarea respectiva, a incercat sa explice, fara a se enerva.

Domnul Tariceanu nu poate schimba ceva din drumul care este croit pentru acest congres. Adica avem atata maturitate in ceea ce facem ca nu putem sa schimbam cursul acestui congres pe care l-am gandit expre’ in a dezvolta si a consolida pozitia candidatului nostru pentru Presedintia Romaniei”, a indicat Lucian Iliescu.

Iliescu: Crin nu o sa fie acuzat de vreo minciuna pentru ca tine foarte bine minte ce a vorbit

Ziare.com l-a intrebat pe senatorul PNL ce calitati are Crin Antonescu pentru a ocupa functia depresedinte.

„In primul rand, plecam de la niste calitati native, cred ca asta e si momentul pentru aceasta preocupare pe care a avut-o pentru istorie, este un om care are o memorie extra-or-di-na-ra (accentuat-n.red.), deci niciodata Crin nu o sa fie acuzat de vreo minciuna pentru ca tine foarte bine minte ce a vorbit cu ceva timp inainte si ceea ce vorbeste si astazi in momentul de fata. Un istoric nu poate sa fie decat un om cu o buna memorie.

In afara de aceasta calitate are o analiza logica in tot ceea ce face. Daca il urmariti pe domnul Crin in activitate, cat de clar este pentru ceea ce sustine, sigur o sa-mi dati dreptate.

Iar dupa aceea este un om pregatit, se pare ca si acel moment pe care l-a petrecut la Cotroceni a fost de bun augur si cred ca va fi un presedinte asa cum ne dorim cu totii, echidistant, nejucator”, a explicat Lucian Iliescu.

El s-a aratat convins atat de succesul lui Crin Antonescu, cat si al USL: „Asa cum am inceput, de unde am inceput, vom duce Romania pe alte drumuri, pe alte nivele de realizari”.

http://www.ziare.com/crin-antonescu/pnl/sustinere-unanima-pentru-domnul-crin-mesajul-pentru-congres-al-unui-vice-pnl-1219656