Psihologia moderna afirma ca viata noastra este ghidata de doi factori majori : DRAGOSTEA si FRICA ! Alegerile noastre, faptele noastre, cuvintele si atitudinea nostra se afla sub imperiul celor doua coordonate psihologice – DRAGOSTEA si FRICA !  Anumiti experti spun ca cele doua coordonate se completeaza reciproc . Frica de saracie se completeaza cu dragostea de bani, frica de impotenta se completeaza cu dragostea de putere, frica de umilinta se completeaza cu dragostea de barfa , jiniri nefondate si  acuze .

Psihologii spun ca ACOLO UNDE DRAGOSTEA INVINGE FRICA DISPARE . Iubitorilor de animale nu le este frica de caini .   Iubitorilor de sporturi extreme nu le este frica de pericol, iubitorilor de oameni nu le este frica de caractere, iubitorilor de viata nu le este frica de saracie , iar iubitorilor de sport nu le este frica de boala !

Epatarea vine din frica ! Frica de a fi considerati furi ne face sa spunem peste tot cat suntem de corecti, frica de a fi urati ne duce la infrumusetare, frica de a fi considerati prosti ne provoaca sa facem pe desteptii, chiar frica de a fi considerati agramati ne face sa spunem sus si tare cat de mult iubim gramaticile !

Ura, rautatea, parsivenia, se nasc din frica ! Oamenii fricosi urasc oferindu-si  din ura razboaiele prin care sa isi protejeze ceea ce le este frica sa  piarda . Din frica suntem lasi, din frica suntem rai ! Frica de a nu fi altul mai bun ca noi naste invidia !  Prin urmare nu exista oameni oameni grei, oameni rai si nici oameni periculosi ! Exista fricosi si oameni capabili sa iubeasca !

Va spun asta pentru ca putinii mei prieteni m-au intrebat de ce am tacut atunci cand ziaristul Ion Gaghii m-a jinit cum nu se poate mai josnic la televizor. Daca i-as raspunde ar insemna ca mi-e frica de el, de cuvintele lui si ca ma afecteaza. In plus nu de la dumnealui vin acele atacuri. El este numai interfata altuia care din frica unui razboi deschis cu mine ma injura prin intermediari ! Dar asta este o alta discutie. M-as bucura, in schimb, pentru Ion Gaghii daca ar invata sa iubeasca ! Sa se bucure de calitatea de sot, de tata, de bunic, sa uite frica de ridicol si sa se bucure de inocenta nepotelului sau, sa simta bucuria vietii. Sa isi iubeasca familia mai mult decat cariera si propriile ambitii. Il asigur ca va avea din partea giurgiuvenilor mai mult respect decat atunci cand arunca cu venin in toti cei care contravin intereselor sale in Giurgiu.  Domnule Gaghii, nea Ioane, in emisiunea Tv ai povestit cum ne-am cunoscut acum 20 de ani in tipografie si alte chestii despre defectele mele de jurnalist chiar daca niciodata nu am pretins acest titlu ! Dar despre dumneata te-ai gandit vreodata cum povesteste lumea ? Ca despre un om plin de dragoste ? Sau de frica ?

Cu dragoste neinfricata, mediator Pepi Mustateanu