Gheorghe Răcaru revine după aproape patru ani în postul de director general al Blue Air, în locul lui Sherif Ussama, numit la conducerea companiei de transport aerian low cost în martie 2010, a declarat agenţiei Mediafax directorul de marketing al Blue Air, Mirela Şecan.

Răcaru a fost încă de la înfiinţarea Blue Air, în 2004, director general şi a ocupat funcţia până în iunie 2009, când a fost numit director de dezvoltare la grupului Romstrade, deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache, informează Mediafax.

Blue Air a anunţat la începutul lunii ianuarie că a anulat o comandă de 462,2 milioane dolari plasată în 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737, programate pentru livrare în perioada 2015-2016, din cauza situaţiei financiare a Romstrade, ambele companii fiind parte a grupului Romstrade. Blue Air a înregistrat în 2011 afaceri de aproape 150 de milioane de euro, în scădere cu 9%.

Flota companiei cuprinde în prezent nouă aeronave Boeing, cu capacităţi între 126 şi 168 de locuri. Blue Air şi constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii deţinute de Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad şi aflat în prezent în detenţie. Tribunalul Giurgiu a aprobat în decembrie intrarea în insovenţă a două companii controlate de Iordache, Romstrade şi firma specializată în servicii de taxi aerian Romstrade Logistic Expres.