Un grup de giurgiuveni din cartierul Ramadan se plâng că uleiul şi făina primite la ultimele alegeri sunt pe sfârşite, deşi iarna este departe de a se termina. Ei cer să se organizeze de urgenţă alte alegeri, pentru a face astfel rost de noi provizii în cămară. “Dacă se poate, alegeri cu cât mai mulţi candidaţi, ca să luam făină şi ulei de la toţi”, visează cetatenii din cartierele giurgiuvene . O speranta pentru iesirea din iarna ar fi un scrutin rapid pentru postul ramas liber in consiliul local Giurgiu dupa demisia consilierului Cosmin Georgescu . Pentru asta, initiatorii stang deja semnaturi prin care sa provoace mult asteptatul scrutin !
Mulţi giurgiuveni spun că sistemul electoral ar trebui schimbat, astfel încât să avem alegeri măcar odată la trei luni. “Păi de aia au murit oamenii ăia la Revoluţie, ca să avem alegeri libere doar odată la câţiva ani?! Nu, alegerile trebuie organizate mult mai des, ca să ne umplem cămările de făină şi ulei”, spune Nicolae Furtun , un giurgiuvean din cartierul Smarda .

În caz că un sistem care să presupună alegeri odată la câteva luni nu este posibil, alegătorii care trăiesc din mită electorală spun că ar trebui extinsă perioada de campanie electorală. “O campanie de un an de zile ar fi perfectă, să dea politicianul ulei şi făină tot anul, nu doar timp de o lună”, a explicat acelaşi Nicolae Furtun .