Probabil că mulţi dintre cititorii noştri au fost dezorientaţi şi poate uimiţi de faptul că USL a decis pe ultima sută de metri (deşi anticipasem asta) că USL, mai exact PNL, va susţine în campania electorală, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean un om surpriză, după ce cel mai vehiculat nume a fost acel al actualui preşedinte Dumitru Beianu.
Pentru cei mai familiarizaţi cu “aristocraţia” administrativă şi politică a judeţului, nu este nici o surpriză: actualul senator Vasile Mustăţea, are o carte de vizită greu de egalat.

Intrat în politică doar pentru că simţea că sistemul nu poate rezolva punctual o problemă, Mustăţea a realizat, în timp, că mii-sute de mii de astfel de probleme se pot rezolva doar în forul legislative al României. Pregătirea şi rigoarea profesională l-au adus în urmă cu aproape patru ani în Senatul României. Aceste calităţi i-au fost recunoscute şi de colegii de Senat unde a fost ales secretar al Comisiei pentru Buget, Finanţe, Activitate Bancară şi Piaţă de Capital. În acelaşi timp, Mustăţea a mai fost desemnat să facă parte, ca membru, şi din Comisia pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală.
După patru ani de experienţă la cel mai înalt nivel, PNL Giurgiu i-a cerut să se întoarcă acasă şi să preia funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, lucru pe care l-a acceptat, el fiind născut la Malu, în anul 1953.
De-a lungul carierei sale profesionale, Vasile Mustăţea a fost economist la Combinatul Siderurugic Călăraşi (1979-1982), economist, contabil Şef Secţie, Şef Serviciu la Combinatul Chimic Giurgiu (1982-1991), Şef Serviciu la ZIROM RA Giurgiu (1991-1997), Director General, Secretar General la Prefectura Judeţului Giurgiu (1997-2001), Director Adjunct, Director General, Director Executiv, Administrator Public la Primăria Municipiului Giurgiu (2001-2008), Prefect al Judeţului Giurgiu (aprilie 2008-septembrie 2008), Consilier al Primarului Municipiului Giurgiu (septembrie 2008- decembrie 2008).
A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Economia Industriei, Constucţiilor si Transporturilor – diplomă de licenţă in 1979, Curs Postuniversitar Administraţie Publică, Facultatea de Vest Timişoara –2000.
Cu un asemenea CV, dar şi cu respectul pe care şi l-a câştigat în rândul oamenilor care-l cunosc, inclusiv în ultimii patru ani, când toate “pauzele de la Senat” le-a petrecut printre giurgiuveni,  Mustăţea are toate şansele să câştige alegerile din iunie.