Comform http://www.adevarul.ro/locale/giurgiu, noaptea de joi spre vineri a fost una tragică pentru Nicolae C, un tânăr de 28 de ani, angajat al SC Financiar Urban SRL, societatea care are încredinţat serviciul de salubritate pentru municipiul Giurgiu. Angajat al societăţii amintite, tânărul efectua curse cu maşinile ce transportă gunoiul menajer la groapa de la Glina.

Venise din cursă, îşi parcase maşina în garajul aflat în curtea SC ADPP Giurgiu SA, şi, pentru că, probabil, i se păruse că ceva nu funcţionează bine, a decis să verifice ce nu mergea.

A ridicat cabina maşinii, dar, din nu se ştie ce motive, aceasta s-a prăbuşit peste tânărul care începuse să verifice ce nu merge bine. Ipotezele sunt multe, cele mai plauzibile fiind fie o neglijenţă în asigurarea acesteia, fie o defecţiune tehnică, ce nu a permis asigurarea perfectă a cabinei.

Sub greutatea acesteia, Nicu C. a murit aproape instantaneu, strivit.

Culmea este că pe certificatul de deces, la cauza morţii, scrie „stop cardio-respirator”. Adică, mai simplu, infarct.

Surse dintre angajaţii societăţii piteştene susţin că s-a încercat, cumva, muşamalizarea cazului, deoarece omul ar fi lucrat „la negru”.

Filmul unei tragedii

Sursa, care a ţinut să rămână anonimă, din motive lesne de înţeles, a declarat, pentru Adevărul, că Nicolae C. fusese  pus pe lista de disponibilizări, când salubritatea municipiului încă era asigurată de SC ADPP Giurgiu SA.

„Nicu a fost trimis în şomaj, dar a fost apoi rechemat, când societatea din Piteşti a preluat salubritatea din Giurgiu. Din cele ce ştim şi noi, omul ăsta lucra fără forme legale”, a declarat aceeaşi sursă.

Cu aproape un an înainte, în vara lui 2011, o altă tragedie lovise familia lui Nicu: soţia sa a murit, în urma unei boli cumplite: cancer. Alături de părinţii şi de socrii lui, îşi creştea cum putea mai bine băiatul de doar câţiva anişori.

Acum, micuţul va întreba din ce în ce mai des de ce nu mai vine şi tata de la serviciu.

Un ultim gest omenesc a fost făcut de şefii lui Nicu C. Băiatului acestuia, de câţiva ani îi va fi asigurată, de către conducerea SC Financiar Urban SRL Piteşti, o pensie, până la împlinirea vârstei de 18 ani, al cărei cuantum încă nu a fost stabilit.

Contactat telefonic de reporterii „Adevărul”, Petruş Savelie, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Giurgiu a confirmat incidentul, susţinând că va oferi mai multe detalii despre acesta în cursul zilei de mâine.

„Într-adevăr este vorba despre un accident de muncă la firma de salubritate din municipiu. Victima este un şofer al autocamioanelor care transportau gunoiul. În momentul acesta nu pot oferi mai multe detalii pentru că avem nişte controale însă vă promit că mâine aveţi datele cerute” a spus pentru „Adevărul” Petruş Savelie.

3 COMENTARII

  1. in sfarsit a aparut cineva curajos care sa arunce cu buzduganul in usa ferecata a mass media locale si sa dea deazvirlita in speranta confirmarii acestor minime informatii aparute in eter.din moment ce a fost contactat si seful i t m giurgiu dl petrus savelie care in principiu a confirmat ca este real ca acest accident nefericit a avut loc promitind ca va reveni cu detalii despre caz ulterior.incet incet se face lumina si n acest caz macar ca se poate informa publicul despre o moarte cumplita a unui om si asa lovit de soarta .nu stiu de ce dar am senzatia ca lacatul tacerii a fost deschis de data asta cu ajutorul ierbii fiarelor fapt ce denota ca asa de mult sa dorit secretomania in acest caz iar cei care stiau nu au vrut sa ia atitudine ascunzandu se cu capul in nisip ca strutul iar condeele si le au mutilat anulat la unison ascultind comanda unica venita autoritar de undeva din birourile unor institutii importante ale urbei carora le plac dirijismul cu casre sa detina controlul magic al baghetei in domeniile de stricta necesitate.pe surse felicitari ai spart gheata.e posibil ca dezghetand acest ghetar al tacerii sa fii produs deja valuri uriase si in cascada vis a vis de acest caz.cum necum inca odata untdelemnul isi confirma calitatile de justitiar ca un antidot al lipsei de transparentacivica.

  2. vai de mama voastra de jurnalisti.Il chema Adam Nicusor nu Nicu c.Implinea 34 de ani in aprilie nu 28 si nu a fost in somaj……..RUSINEEEEEEEEEEEEEE SA VA FIE ,NU SUNTETI IN STARE SA SCRIETI ADEVARUL

  3. Jurnalisti de 2 lei scrieti adevarul…….nu aridicat nici o cabina,pe ce lume traiti!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.