Polițiștii de la transporturi din Giurgiu și București au instituit, astăzi, sechestru pe mai multe nave, un iaht de lux, un teren și imobile ale unor oameni de afaceri acuzați de evaziune fiscală.

UPDATE. Afaceristul Florin Bealcu este cel care, în urmă cu patru ani, l-a ascuns în vila lui pe interlopul Vasile Fierbântu, alias „Sile Pietroi“, atunci când acesta din urmă a fugit din locuinţa sa din Glina, judeţul Ilfov, înainte ca “mascaţii” să îi intre în casă.

Pietroi era căutat pentru tentativă la omor calificat, şantaj, lipsire de libertate, ameninţare, distrugere, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Autorităţile au anunţat, atunci, că afaceristul care l-a găzduit pe interlop urma să fie cercetat penal pentru favorizarea infractorului.

În vederea recuperării prejudiciului produs bugetului consolidat al statului, procurorii giurgiuveni au anunţat că au dispus, astăzi, instituirea sechestrului asigurator pe o serie de bunuri mobile şi imobile aparţinând societăţilor comerciale şi ale celor doi afacerişti, Florin Bealcu şi Gheorghe Miu, în valoare estimată de aproximativ 2,5 milioane euro.

Pe listă se află: nave autopropulsate de transport mărfuri tip cargo, nave tip șlep autopropulsat, yaht de lux, imobile,apartament, spaţiu comercial, teren intravilan.

„Măsurile asiguratorii au fost dispuse într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, bancrută fraduloasă şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale”, precizează anchetatorii.

Primele informații furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliției Române, comisarul șef Christian Ciocan, arată că măsura a fost aplicată pe bunuri din București, Giurgiu și Constanța. Prejudiciul stabilit este de 3,5 milioane de euro.

Polițiștii de la Transporturi din Giurgiu și București au pus sechestru pe cinci imobile din Giurgiu, mai multe spații comerciale, pe un teren din Slobozia, cu suprafața de peste 2.000 de metri pătrați, două apartamente din București și altele. Măsurile asiguratorii au fost dispuse într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, bancrută fraduloasă şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale.

Din probele administrate până la acest moment de procurorii din Giurgiu  a reieşit faptul că, în perioada 2004-2009, Florin Bealcu şi Gheorghe Miu, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, au declarat la organele fiscale venituri mai mici decât cele realizate. În acest mod, ei au adus societăţile comerciale în falimentare controlată şi au transferat ilicit o serie de bunuri (utilaje de construcţii, autocamioane, autoturisme, nave de transport marfa si agrement si fonduri băneşti).

11 COMENTARII

  1. MIU E BAIAT BUN BEALCU E RAU DATEA TEAPA LA OAMENI LA LUCRARI UN OM SPURCAT NENOROCIT O JIGODIE PENALA

  2. din ce am auzit nici muncitorii nu prea ii platea, dar asta am auzit doar nu stiu sigur asa ca nu pot sa il judec

  3. Mi-o freaca la rece anaf-ul,credeti ca alea confiscate erau ale mele? mi se rupe,erau ale lui…nu spui cine,persoane importante din giurgiu,eu,amaritul de mine eram doar interfata lor,ia uite ce vorbe stiu sa folosesc de cind terminai i.d.la spiru si un master in tepe. eram prostul lor,omul lor de paie,gardul dupa care se kkau barosanii. am fost baiat smeker,mi-am pus si eu ceva d-oparte sa nu mor de foame.

  4. TEODORESCULE! vezi ca asa o sa ajungi si tu,pune-ti ceva d-oparte ca te fraiereste si pe tine imparatu’ si butoane.

  5. Am lucrat la Bealcu . Si-a batut joc de mine. Nu m i-a dat salariul luni de zile.Am vazut politisti care il anchetau la balta de peste. Scapa si la tura asta.

  6. Sa fie el mai tare ca Bombonel? Din ce stiu eu ca exista la Parchetul Giurgiu ca material uman(ma refer la calitatea profesionala a anchetatorilor)nu cred ca are sanse.Si mai mult de atat,este prea tampit sa fi facut chiar si o gainarie mai de Doamne ajuta.O sa ajunga si el ca Nelu Bucataru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.