Miliardarul american George Soros avertizeaza ca in perioada urmatoare va urma un dezastru financiar si ca se va duce o lupta acerba intre clasele politice.

Afirmatia a fost facuta la Davos, inaintea inceperii forumului economic, informeaza Business Insider.

„In vremuri ca acestea, supravietuirea este cel mai important lucru”, a precizat Soros.

El a comparat situatia actuala cu desfiintarea URSS.

„Colapsul sistemului sovietic a fost un eveniment destul de important, iar acum se intampla aproape acelasi lucru in tarile dezvoltate, insa fara a realiza ce se intampla de fapt”, a mentionat omul de afaceri.

El considera ca lumea ar trebui sa evite un dezastru economic care ameninta toate tarile din lume. In opinia sa, Europa se confrunta cu „o afundare in haos si cnflicte”.

In plus, el a prezis ca Statele Unite vor fi macinate de revolte interne si ca sistemul financiar global se va prabusi.

„Intentia mea nu este sa va inveselesc. Situatia in care ne aflam este cea mai dificila de pana acum. Aceste vremuri sunt extrem de grele, comparabile doar cu Marea Depresiune din anii 1903”, a spus acesta.

„Tarile dezvoltate se confrunta cu mari probleme economice, care vor duce la un deceniu de stagnare, sau chiar mai mult. Cel mai bun scenariu ar fi acela al unui mediu deflationist, iar cel mai rau, acela al unui colaps financiar global”, a completat Soros.

SURSA: Ziare.com

 

4 COMENTARII

  1. n-ar putea soros sa ne cumpere tara cu locuitori cu tot si sa ne scape de intreaga clasa politica? la citi bani are,nici nu l-ar costa prea mult, doar tara si noi pulimea facem banii,clasa politica e gratis(nu are valoare).

  2. asae ai dreptate sa ne cumpere pe nimic asa cum au vindut ei tara tot pe nimic ca navem nici o valoare suntem o tara plina de excroci timpiti panarame zdrente de prostituati si prostituate o tara de nimic cea mai jegoasa tara se numeste ROMANIA

  3. Nu sunt de acord cu cei care denigreaza tara si poporul lui e ca atunci cand te lepezi de parinti si de credinta tara ta e numai una ca si mama.De ce sa ne cumpere cineva voi tinerii faceti ca tara sa renasca la vremuri noi oameni noi,fara comunistii lui iliescu si nastase,fara securistii lui lui voiculescu-FELIX si nici cu urmasii lor care au devenit peste noapte prosperi oameni de afaceri mana in mana cu serviciile straine.ROMANIA este a NOASTRA si o vom duce acolo unde merita, acest harnic popor are dreptul la o viata mai buna si respect.ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.

  4. Mai nea Ion pensionaru, mata oi fi Ceausescu care ne bantuie?ce tot bati campii cu serviciile straine? Mai lipsesc „agenturili” si ne-ai servit tot tacamul nea puleasca du-te la somn ca se innopteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.