[poll id=”11″]

7 COMENTARII

 1. scoateti poza asta! daca vad tinerii ce vor sa se faca jandari cum bate baba la ala…raminem fara cadre. ps.uite asa mi-ar place o baba si in pat,apriga nenica…si e si blonda.sa mai ziceti ceva de blonde.

 2. Dan Andronic
  Dan Andronic
  27 Ianuarie 2012, Ora 09:33
  2261 vizualizari
  Doar cu Antena 3 nu se fabrică un protest
  Mare tristeţe la Antene de când cu viscolul. Protestele sunt anemice spre inexistente şi cu un locotenent care mai are puţin şi primeşte propria rubrică nu se face primăvară. Insistenţa cu care este promovat este demnă de o cauză mai bună. Învăţaţi probabil că demonstraţiile au nevoie de o faţă, au ales să construiască una.

  Din păcate pentru mediatizarea subiectului, celelalte televiziuni aproape îl ignoră în totalitate. Pentru că principalul motiv care care a dus la diminuarea protestelor este altul: interesul aflat în scădere al presei. Având un alt subiect de discuţie, cel puţin la fel de spectaculos,majoritatea televiziunilor nu s-au mai deranjat să mediatizeze demonstraţiile. Graba cu care mediatizarea este acum concentrată pe vreme, demonstrează că inclusiv televiziunile se săturaseră de subiect şi erau în căutarea altuia. Viscolul a picat la fix. Dar putea să fie vorba despre orice altceva. Aseară, doar Antena3, mai avea trimisă o echipă pentru a relata ce se întâmplă în Piaţa Universităţii. Dar relatările de tipul:” este ger afară şi chiar în aşa condiţii toată lumea protestează” nu mai impresionează pe nimeni.

  Nu spun că oamenii din Piaţă nu sunt îndreptăţiţi să se afle acolo, dar pare din ce în ce mai clar că demonstraţiile au căpătat amploare şi s-au întins pe două săptămâni mai ales datorită atenţiei mediatice. Crin Antonescu este unul dintre liderii opoziţiei care şi-a dat seama de acest lucru. Mitingul USL organizat săptămâna trecută a avut drept scop revigorarea demonstraţiilor. Dar cu toată ofensiva pusă la cale, dacă agenda media ia altă turnură, eforturile sunt în zadar.

  Alături de Antene, singurii care mai vorbesc de anticipate sunt cei de la USL. Cred că ar fi mai bine pentru Mihai Gâdea să lase în stand-by protestele şi să se concentreze pe greşelile autorităţilor în eforturile de deszăpezire. Chiar şi placa ” Nu deszăpesc pe banii noştri” ar avea momentan mai mult succes decât relatările unui locotenent ce se crede Victor Petrini

 3. Giurgiuvene dai iar cu bata in balta.Reproduci fraze din evz,ziarul pupincuristilor basisti,dai lectii despre ce sa faca unii si altii care nu sunt pe placul domniei tale.Este total ilogica comparatia facuta despre locotenent.Totusi”sa fi cel mai iubit”…e cam mult.

 4. eu am pus articolul lui dan andronic sa-l cititi si sa va faceti o idee nu sa comentati ce citesc eu. poate ati uitat ca dan andronic a fost pesedist notoriu si a fost in echipa de campanie a lui bombo in 2004. in loc sa va dati cu parerea la ce citesc sau la orientarea mea politica trebuia sa ziceti daca andronic zice bine sau nu. atit! i rest… am mai vazut postari in care in loc de argumente pertinente se argumenta cu ” ba pa ma-tii!”

 5. acum nu te acidula si tu asta e, asa e pe situri la comment-uri, unii hais, altii cea, pui prea mult la suflet, iar in legatura cu andronic numai faptul ca scrie la un ziar unde l-au desfiintat pe arafat in primele zile de dupa demisie si acum numai scot un cuvant sau din contra il lauda, denota ca nu este decat o hartie igienica foarte scumpa, atat si nimik mai mult

 6. de Dan Sociu

  Mitul reprezentativității și mitul unității
  Să zicem totuși că dacă poporul bea șampanie prin reprezentanții săi, și protestează prin ei. Cine a protestat pentru popor? Pe malul TNB s-au adunat pensionarii, OTV-iștii, cei cîțiva reprezentanți ai cartierelor sărace (din Ferentari am văzut ducîndu-se în Piață, într-una din seri o femeie cu doi copii și un carton pe care scria Vrem bani de rechizite – au mai fost probabil și alții dar nu i-am văzut) – deci prostimea, cei mai puțin sexy dintre revoluționari. Pe partea cealaltă au fost intelectualii, studenții și la un moment dat ultrașii. Aceștia au fost coordonați prin portavoce de un lector de la SNSPA care a uitat brusc definițiile de bază ale termenilor și rigoarea academică și a aruncat senin în circuit termeni precum dictatură și stat polițienesc sau a cerut execuția președintelui (Jos Băsescu, lîngă Ceaușescu! ).

  E normal să se exagereze la o mișcare de stradă dar dacă o ardem demagogic ce ne mai deosebește pe noi de politicieni? Nu avem motive de nemulțumire și trebuie neapărat să inventăm dictaturi? Am văzut prea puțin din spiritul unui text ca ăsta. Solidaritatea tinerilor a avut un aer snob, s-au revendicat mai mult de la manifestațiile middle-class-ului vestic, glumițele de circuit închis, gen Fatal error – democracy not found și măștile cu Guy Fawkes fiind o marcă a acestui snobism pentru că – who the fuck is Guy Fawkes? Cînd, la un moment dat, a trecut printre elitiști o procesiune a otv-iștilor de pe malul celălalt, au fost imediat penalizați estetic de lectorul SNSPA (Nu vrem circ, nu vrem circ!). E o diferență enormă, în ceea ce privește calitatea vieții, între un tînăr urban bucureștean și unul new-yorkez, dar în esență și ai noștri și ai lor își apără, cum spunea Zizek, statutul de burghez salariat (sau viitor burghez salariat) și se protejează împotriva alunecării în categoria săracilor-săraci, adică a unei bune părți a României, chiar cea care nu prea a ieșit în stradă.

  Activiștii de la Universitate n-au găsit nici o metodă de a-i scoate și pe aceștia în stradă în afară de învinovățire – Ieșiți din casă, dacă vă pasă. Nu s-au dus pînă la ei (la locurile lor de muncă, în cartiere, în supermarketuri) cu pamflete politice și heirupisme, cum se făcea în vremurile bune ale activismului politic. Poate că sunt prea cusurgiu, dar cum să nu fii cînd vezi cum se bulește credibilitatea revoluției din cauza ciudatei povești de dragoste dintre activiști și ultrași. Ca și cum activiștii au compensat lipsa de contact cu, să le zicem așa, masele, și subțirimea radicalismului (n-am fost prea radicali, să recunoaștem, și nici prea creativi – mai mult decît slogane, networking și prezență n-am produs; să ne amintim de inventivitatea sîrbilor la revoluția din 2000) printr-o limbă dată subculturii microbiștilor, aceiași microbiști rasiști, sexiști, violenți și plictisitori dintotdeauna și care, în cîțiva ani, vor deveni probabil carnea de tun a extremismelor de tot felul.

  Cîștigul indiscutabil al protestelor a fost conștiința politică, oricît de firavă e ea deocamdată. Pericolul ar fi punerea în paranteză a gîndirii critice, de dragul cauzei. Am auzit zilele astea pe multă lume spunînd că unele lucruri trebuie trecute sub tăcere și unele adevăruri trebuie distorsionate pentru a nu ne trage singuri covorul de sub picioare. Cred că din critică nu are de pierdut decît narcisismul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.