Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri că nu renunţă la proiectul legiferării reorganizării administrative până la alegerile din noiembrie 2012, proces care să fie implementat în următorul ciclu electoral, precizând că poate fi vorba de 8 sau 12 noi judeţe.
„Un alt element fundamental al modernizării statului român e reorganizarea administrativă. Aici avem probleme, vă mărturisesc că această idee a primit o ripostă destul de puternică din partea partidelor politice şi a societăţii civile, dar anul acesta nu voi renunţa la ideea că până la alegerile legislative din luna noiembrie vom putea avea o lege a reorganizării administrative a ţării, lege care să intre în proces de implementare trepatată în ciclul electoral următor 2012-2016, urmând ca implementarea completă să fie la sfârşitul anului 2016”, a spus Băsescu, la cea de-a treia Gală a Ligii Studenţilor Români din Străinătate, potrivit NewsIn.
El a precizat că actuala structură este o frână în dezvoltarea României şi, în plus, bugetul următor al UE pentru perioada 2014-2020 trebuie să găsescă România într-o structură administrativă care să permită absorbţia eficientă a fondurilor destinate dezvoltării regiunionale.
Preşedintele a precizat că, de exemplu, Sălajul modernizează drumuri judeţene de la nord către centru, în timp ce judeţul limitrof nu are aceleaşi priorităţi şi modernizează drumurile de la est la vest.
„Nu vă mai spun ce se întâmplă cu banii alocaţi pentru canalizare în mediul rural, fiecare comună cu ţeava ei de canalizare, de apă, nimeni nu are o viziune regională cum să ieftineşti acest serviciu public care trebuie să fie generalizat şi în mediul rural”, a criticat Băsescu.
„De aceeea, şi cu multe alte argumente, voi susţine apariţia unei legi a reorganizării administrative fie că vor fi opt, fie că vor fi 12 regiuni sau judeţe, dar e clar că România îşi va diminua capacitatea de absorbţie şi utilizare eficientă a resurselor financiare europene dacă nu trece la o reorganizarea administrativă”, a susţinut şeful statului.
Preşedintele a subliniat că reorganizarea administrativă este „imperios necesară”, astfel că „niciun interes politic nu justifică amînarea ei”. El a precizat că este deschis la discuţii despre „cum, în câte regiuni”, dar procesul nu se poate amâna, cu atât mai mult cu cât implementarea lui presupune un număr de ani.
SURSA: realitatea.net

3 COMENTARII

  1. eu am anticipat ca se va face noua organizare,voit sau cu sila.cei mai mari opozanti sunt birocratii bugetari din toate structurile,va dati seama cite fufe si analfabeti vor ramine fara dulcele trai pe bani bugetari?aici e durerea si opozitia mare,la cei care au de pierdut,ptr.cetateanul simplu,nu conteaza. noi am fost si regiunea bucuresti cu sediul la buc si jud ilfov cu resed.la buc. si uite ca nu am murit…vor disparea prefecturi,consiliile judetene,toate deconcentratele… pe muteste s-a inceput deja,anr si cnadr au fost restructurate,politia de frontiera,urmeaza sa se oficializeze,matrozul e om al naibii,ce-si propune va realiza.cu biciul si zaharelul. sa vezi spume pe anumite posturi tv.

  2. Bravo ție Base, așa tine o tot așa si zguduie căcații din toate structurile statului că prea nu fac nimic .
    L ai premiat pe jumulitorul ăsta de Iliescu , acum e timpul să l si bagi nițel cu Bercea Mondial că acolo ăi este locul . Dacă faci asta giurgiuvenii îți vor ridica o statuie.

  3. Bravo Băse! Este de departe cea mai bună soluție la clicile și clanurile de prin toate instituțiile județene. Fă-o acum! Te susținem 55%. 45% nu te vor susține că sunt ciocoi (clanurile și clicile). Ciuruieste-i!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.