Judeţul Giurgiu este primul din ţară în ce priveşte stadiul implementării proiectului de extindere şi reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare cu un procent de realizare de peste 60 la sută, proiect în valoare de peste 71 de milioane de euro.
‘La acest gen de proiect suntem primii din ţară, în ceea ce priveşte procentul de implementare fiind de peste 60 la sută, cu mult chiar şi înaintea Clujului care are un procent de realizare de peste 40 la sută’, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directoarea Apa Service Giurgiu, Violeta Năiţă. Ea a spus că acest proiect inclus în Programul Operaţional Sectorial de Mediu a început în anul 2007 prin întocmirea studiului de fezabilitate, iar la jumătatea anului 2013 este programat să fie finalizat.

În cadrul acestuia se vor realiza lucrări de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă din Giurgiu, Mihăileşti, Bolintin Vale şi comuna Slobozia, precum şi realizarea şi reabilitarea de staţii de pompare sau epurare a apelor, unele dintre acestea fiind date în funcţiune în anul 1969 fără a beneficia de atunci de vreun program de reabilitare.

Stadiul realizării obiectivelor în cadrul acestui proiect, respectiv al reţelelor de apă, canalizare, staţii de pompare sau epurare este cuprins între 40 şi 90 la sută, unele obiective urmând să fie date în folosinţă la jumătatea anului 2013, iar altele încă din primăvara sau vara lui 2012 şi, de aceea, operatorul regional de apă-canal din judeţul Giurgiu spune că se află în cel mai înaintat proces de finalizare faţă de proiectele similare din ţară. AGERPRES

1 COMENTARIU

  1. ca s-a reabilitat,e foarte bine.ce ma intereseaza pe mine :dupa ce orasul a devenit bogat in santuri de la apa si gaz,santuri astupate cu nisip(sursa de praf sau noroi)iar mai nou cu piatra sparta,va ajunge la starea initiala,adica fara praf,cu asfalt etc. nu mai spun de trotuare care arata ca vai de ele dupa lucrarile respective. ni le reface lucica anul ce vine?banuiesc ca da,sunt alegeri doar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.