Lege nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente prevedea ca sedintele de judecata urmau sa se inregistreze prin mijloace tehnice video sau audio inca de la 1 iulie 2006. Insa, Executivul a prorogat acest termen in numeroase randuri, ultima amanare fiind decisa de Executiv la finalul anului 2010, prin Ordonanta de Urgenta nr. 109/2010 privind unele masuri financiar-bugetare. Astfel, daca nu se va mai emite niciun act normativ care sa amane din nou termenul, sedintele de judecata se vor inregistra audio-video de la 1 ianuarie 2012.

Conform Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sedintele de judecata se inregistreaza prin mijloace tehnice video sau audio ori se consemneaza prin stenografiere, care se transcriu de indata, pentru a se asigura dreptul persoanelor la un proces echitabil.

Pana acum, Guvernul a decis amanarea inregistrarii audio sau video a sedintelor de judecata din cauza imposibilitatii de a achizitiona echipamentele in timpul prevazut de Legea nr. 247/2005, dar si din cauza procedurii complexe de achizitie publica.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_27229/Sedintele-de-judecata-ar-putea-fi-inregistrate-audio-sau-video-de-la-1-ianuarie-2012.html#ixzz1hBFoev4w

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.