Senzational: injunghierea în stil mafiot a muncitorului Niculai Spătariu, în plină stradă, în sudul Italiei, n-a provocat nicio emoţie nici în presa italiană, nici în cea românească.

Cu numai 14 zile înainte de uciderea lui Chauncey Hardy într-o discotecă din Giurgiu, în sudul Italiei avea loc o crimă aproape în oglindă.

Un muncitor român de 24 de ani a fost înjunghiat în plină stradă după o ceartă legată de o bacnotă falsă. A fost o execuţie în stil mafiot. Doi tipi au coborât dintr-o maşină în timp ce Niculai Spătariu şi soţia mergeau pe trotuar, în orăşelul Scalea, de lângă Pescara. L-au culcat la pământ şi l-au străpuns cu lama ca şi cum ai tăia un porc. Niculai, cu ultimele puteri, în timp ce sângele îi gâlgâia pe gât, i-a spus soţiei: „Fugi, o să te omoare şi pe tine!”. Şi femeia a fugit pe străzi, fără nicio ţintă, speriată de moarte.

În România, cazul „Hardy” a fost reflectat în mii de pagini web sau de ziar, la nivel naţional, şi în sute de ore de emisie televizată. Chiar şi în aceste zile presa continuă dezvăluirile despre clanul „Butoane”. În Italia, despre moartea bietului muncitor român de 24 de ani au scris trei site-uri locale câte o mie de caractere. Finalul tragediei e la fel de abrupt şi impersonal: soţia lui Niculai Spătariu a primit un ajutor de înmormântare de 400 de euro. Mult mai puţin decât costul repatrierii cadavrului.

Este ceea ca va spuneam . In timp ce noi plangem mortii lor, pe mortii nostri nu ii plange nimeni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.