Un grup de investitori chinezi din provincia Anhui intenţionează sa cumpere sau să concesioneze terenuri agricole în sudul României, pentru a investi în sectorul de producţie şi procesare a legumelor şi fructelor, a declarat, joi, pentru Agerpres, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Chineze, Gabriel Ghelmegeanu.
”O delegaţie formată din cinci persoane, condusă de preşedintele Comisiei de Agricultură din provincia Anhui, se află în România pentru a vizita zonele agricole din sudul ţării şi a afla oportunităţile de investiţii în agricultură şi industria alimentară din România, cu precădere în sectorul de legume şi fructe. Membrii delegaţiei sunt reprezentanţi ai unor mari societăţi comerciale din provincia Anhui din sectoarele de procesare, pomicultură, vinuri, legume şi fructe”, a precizat şeful Camerei de Comerţ Româno-Chineze.

Potrivit sursei citate, investitorii chinezi vor să facă investiţii pe întreg lanţul, de la producţie până la procesare şi comercializare, din acest motiv fiind interesaţi să cumpere terenuri agricole, să concesioneze sau să creeze joint-venture.

”Sunt interesaţi mai mult de zone agricole din sudul ţării, deoarece în cazul unor investiţii vor să aibă o baza de producţie şi de procesare aproape de o metropolă. În cursul zilei de joi delegaţia chineză va avea o întâlnire la Ministerul Agriculturii, iar ulterior va vizita Piaţa de Gros din Bucureşti, dar şi alte pieţe reprezentantive, gen Piaţa Obor şi angrourile de legume şi fructe de lângă Bucureşti”, a subliniat preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Chineze, Gabriel Ghelmegeanu.

Vineri, delegaţia chineză se va afla în zona libera Giurgiu, unde va avea întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi cu oamenii din zonă.

Citiţi mai mult: Nu ne descurcăm cu agricultura? Nu-i nimic, ne ajută chinezii! – Agricultură > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/nu-ne-descurcam-cu-agricultura-nu-i-nimic-ne-ajuta-chinezii-950516.html#ixzz1bLu9muqL
EVZ.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.