Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţei Române, a mers la Giurgiu pentru a face propria evaluare a felului în care este instrumentat „cazul Hardy”. Acesta a declarat că va continua şi în perioada următoare vizitele la Giurgiu pentru a vedea îndeaproape activităţile Poliţiei locale. După decesul lui Chauncey Hardy asupra morţii căruia există suspiciunea că ar avea legătură cu clanurile mafiote din oraş, Poliţia din Giurgiu a fost pusă sub lupă. Mai multe informaţii au scos la iveală o posibilă legătură pe care Poliţia locală ar avea-o cu interlopii locali, cu atât mai mult cu cât şeful Poliţiei Giurgiu a fost cercetat prealabil anul acesta pentru 38 de abateri disciplinare.

Chestorul Liviu Popa a dispus o anchetă la IPJ Giurgiu, chiar a doua zi după moartea americanului Chauncey Hardy. „Am fost la Giurgiu din proprie iniţiativă, având ca unică mo­tivaţie dorinţa mea de a evalua situa­ţia personal, prin discuţiile cu instituţiile cu care colaborăm, cu oa­me­nii noştri din teritoriu, cu şefii de acolo. În urma anchetei, con­cluziile sunt că Poliţia şi-a făcut da­toria!”

În ceea ce priveşte clanurile interlope locale despre care recent au ieşit la iveală nenumărate poveşti intens mediatizate, şeful Poliţiei Române a declarat pentru Jurnalul Naţional că „dorinţa unora de a da o conotaţie de ţară nesigură este contrazisă chiar de ultimul eurobarometru dat publi­cităţii de Comisia Europeană de la Bruxelles, care spune că România este cea mai sigură ţară din zonă şi una dintre ţările foarte sigure din Europa. Aşa că tendinţa unora de a politiza până şi puţinul care a mai rămas românului, securitatea, mi se pare un lucru tras de urechi… Să nu ne întoarcem la clasa I, nu vreau să mai comentez altceva”, a declarat Liviu Popa.

Liviu Popa a mai declarat că, în ciuda zvonurilor lansate, potrivit cărora procurorii ar fi nemulţumiţi de felul în care poliţiştii giurgiuveni au instrumentat cazul, discuţiile purtate cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu i-au întărit convingerea că, dimpotrivă, procurorii sunt foarte mulţumiţi de activitatea Poliţiei în această cauză: „În necunoştinţă de cauză, cineva lansează ideea că s-au reaudiat martorii pentru că prima oară nu au fost audiaţi cum trebuia. Asta o scoate unul care nu ştie cum se face o anchetă. Repede, să aruncăm cu noroi în Poliţie! Tare mi-aş dori să văd ce se întâmplă dacă măcar o săptămână n-ar mai ieşi Poliţia în stradă!”, a spus Popa.

 

1 COMENTARIU

  1. Probabil ca dl. chestor Popa a lipsit din Romania in ultima saptamana. Pai cum sa nu se politizize cazul cand Butoane a fost demonstrat in relatie cu Magureanu, iar despre Iliescu stie tot orasul ca a iesit primar cu voturile lui Butoane?!

    Nedumerirea mea este de ce chestorul Popa incearca sa-i ia apararea lui Iliescu si lui Magureanu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.