De ce consilierul prezidential Iulian Fota s-a batut cu atata inversunare pentru ca presa sa devina pericol de siguranta nationala in noua Strategie de Aparare a Tarii? Cea care, probabil ca tocmai din acest motiv, a ramas un simplu proiect al Comandantului Suprem. De ce acum ofiterul acoperit in parlamentar PDL, Cezar Preda, seful Comisiei de supraveghere SRI, a fost impins la inaintare, punandu-i-se in brate un proiect legislativ, care poate genera si legitima numeroase actiuni de politie politica? De ce, si din aceasta perspectiva, un ziarist poate incalca siguranta nationala, daca unele persoane aflate la putere apreciaza ca ei au asezat realitatile intr-o lumina neconvenabila? Exemple de acest tip sunt nenumarate sub regimul Basescu. De ce se intampla, in definitiv, toate acestea?
La inceputul mandatului sau, cand inca il consideram un lider politic animat de buna – credinta, m-am numarat printre cei care au incurajat constituirea comunitatii serviciilor secrete ca o structura de sinteza a informatiilor oferite de diferite institutii. In absenta unei asemenea structuri, se dovedise ca, uneori, exista haos iar, alteori, rivalitatile generau scandaluri destabilizatoare. Dar depinde care este scopul pentru care Presedintele Traian Basescu a creat aceasta structura a comunitatii de informatii. Este un scop benefic pentru siguranta cetateanului roman sau este un scop malefic? Ce am observat pana acum? Ca informatiile obtinute printr-un asemenea mecanism au fost manipulate de presedintele – jucator sau pasate spre manipularea acolitiilor acestuia din politica, din societatea civila, din presa, pentru transarea unor dispute cu rivalii politici. Deci, o solutie buna s-a transformat intr-un rezultat rau, devenind politie politica. Nici cetateanul, nici siguranta nationala nu s-au ales, de fapt, cu vreun castig. (Sorin Rosca Stanescu)

1 COMENTARIU

  1. sr stanescu securist dovedit profitor al tranzitiei omul de casa al lui ion iliescu,vantu,Patriciu,a nastase,sanajist,excroc,mincinos fara scrupule.el nu are dreptul sa dea lectii de morala nici macar lui M Cozma dar noua cetatenilor corecti.rusine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.