Peste 87.000 de cazuri de infecţii respiratorii şi afecţiuni clinice compatibile cu gripa au fost înregistrate în perioada 3-9 octombrie, numărul afecţiunilor fiind cu 17,2% mai mare decât în perioada similară din 2010.

Sistemul sentinelă de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei şi-a început activitatea în 3 octombrie, fiind înregistrate 87.502 cazuri de infecţii respiratorii şi afecţiuni clinice compatibile cu gripa, scrie Mediafax.

Astfel, în prima săptămână de supraveghere naţională au fost înregistrate 108 cazuri de afecţiuni clinice compatibile cu gripa faţă de 14 cazuri înregistrate în perioada 3-9 octombrie 2010. Din totalul celor 108 cazuri, 12 au necesitat internare. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 27.716 cazuri de pneumonii cu 2.083 internări, 59.678 cazuri de infecţii acute pe căi respiratorii superioare cu 1.997 de internări, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică prin Centrul Naţional de Supraveghere al Bolilor Transmisibile.

În aceeaşi perioadă, rata consultaţiilor realizate de medicii de familie a fost de 5,6%, cu ponderea cea mai mare la grupa de vârstă 50-64 de ani, iar cea a vizitelor la domiciliu de 0,2%, cele mai multe la persoane peste 65 de ani.

Numărul total de concedii medicale de scurtă durată acordate în săptămâna precedentă a fost de 491, totalizând 2.612 zile.

Din total cazurilor clinice de gripă cele mai multe au fost înregistrate în judeţul Timiş (respectiv 40, cu 12 internări), Sibiu (32 de cazuri), Braşov (29 de cazuri), Bacău, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa şi Mureş cu câte un caz.

Din cele 14 teste de laborator realizate pentru cazuri clinice compatibile cu gripa, toate probele au fost negative pentru virusuri gripale.

1 COMENTARIU

  1. prostovanilor luati de haliti mult usturoi si o sa vedeti ce imunitate o sa dobanditi mai ceva ca imun parlam zau asa doar fandositii se fac ca nu stie ce i aia ia usturoiul la halit neamule si sa vwzi cum scad inf respir doar bagati lumea n frica dar nu le dati sol voi astia de pre net de pe surse tot tocilari ati ramas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.