Ministrii si secretarii de stat care mint populatia ar putea fi sanctionati penal !!!!

Senatorii dezbat un proiect de lege care prevede că orice membru al Guvernului, care prezintă publicului date eronate sau inexacte, cu rea-credință, cu privire la evoluția economiei, să fie sancționat penal cu închisoare de la 2 la 12 ani.

În prezent demnitarii sunt sancționați penal numai atunci când prezintă, cu rea-credință, date inexacte Parlamentului sau președinteului României pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Dacă parlamentarii vor schimba legea, orice membru al Guvernului care va minți, în ceea ce privește situația economică, riscă să stea în închisoare minim doi ani și maxim 12 ani.

Senatorii care propune modificarea legii, Ghișe Ioan, Vasile Nistor și Dan Voiculescu, susțin că reglementarea trebuie modificată pentru că, în prezent, legislația nu a fost niciodată aplicată din cauza formulării incomplete care acoperă situația în care miniștrii transmit informații inexacte către public pentru a ascunde rezultatele activității Executivului.

Cetățenii români iau decizii referitoare la ei înșiși și la propriile familii în funcție de informațiile pe care le primesc de la cei care îi guvernează. Dacă asemenea informații sunt, în mod deliberat, inexacte, acestea decizii pot fi greșite, afectând atât stabilitatea și prosperitatea famiilor, cât și încrederea publicului în instituțile statului și în mecanismele democratice, se precizează în expunerea de motive a inițiativei legislative. (Evenimentul Zilei)

2 COMENTARII

  1. da de acord desteptilor si ceeee de pedepse cu suspendare sau achitare nu a ti auzit ce ave ti cu bietul anton ce va toarna n cur beton bate ti campii mai bine lua ti de beti o br ceau

  2. mda!este in mare pericol beton,il doare fix in kour…daca ma uit cui ia fatat mintea o asa traznaia,ma lamuresc repede,doi securisti dovediti,ghise si felix cotoiul plus un abramburit de pe la sindicate.auzi,orice membru al guvernului bla,bla… pai mai kretinilor,ce ar trebui sa pateasca mototoliceanu cind ne mintea ca economia duduie iara noi eram cu purceaua moarta in curte?ce ar trebui sa pateasca bombo care a mintit ca e cea mai buna guvernare in timp ce el vindea,pe comisioane super grase,comb siderurgic galat,petrolul s.a pe pret de nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.