Începând din luna octombrie, se va demara construcţia unui adăpost pentru câini de 400 de locuri la Mihăileşti, judeţul Giurgiu. Directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor din Bucureşti, Robert Lorentz, a declarat că în Capitală există 50.000 de maidanezi, de care se ocupă cel mult cinci hingheri.

Potrivit realitatea.net, în ultimii doi ani de zile au fost sterilizaţi 20.000 de maidanezi, iar în această toamnă, Robert Lorentz spune că se va relua colaborarea cu Asociaţia Vier Pfoten pentru o nouă campanie de sterilizare a animalelor.

„În Bucureşti există peste 50.000 de câini fără stăpân, grupaţi în 7.000 de haite. În stradă se lucrează cu 3 şoferi şi 3 prinzători (hingheri). Încă 2 hingheri de la Protecţia Animalelor, sector 1, ajută la prinderea câinilor. Din cauza acordului cu FMI, de reducere a numărului bugetarilor, nu se pot angaja hingheri. Un loc în care sunt cazaţi câinii fără stăpân costă peste trei milioane de lei, astfel că pentru toate cele 350 de locuri se cheltuieşte circa un miliard de lei. „Bugetul primăriei generale pentru adăposturile câinilor este de 500.000-600.000 de euro pe an. În 2001, bugetul era de patru ori mai mare”, a precizat Robert Lorentz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.