Conacul Angelescu din comuna Bucşani va deveni centru de excelenţă pentru pregătirea copiilor superdotaţi din mediul rural din judeţul Giurgiu, la iniţiativa Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu.
‘Înfiinţarea unui centru de excelenţă pentru copiii superdotaţi din judeţ, cu performanţe şcolare, este necesar pentru asigurarea unui cadru organizat pentru cunoaşterea şi îndeplinirea nevoilor de instruire ale acestora având în vedere importanţa pregătirii şi formării copiilor ce reprezintă viitorul societăţii’, se arată în expunerea de motive pentru susţinerea achiziţionării de către Consiliul Judeţean Giurgiu a unui imobil în judeţ în vederea înfiinţării unui centru de excelenţă pentru elevi, directorul executiv din cadrul CJ Giurgiu, Niculae Sin.

Preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat, marţi, că „un astfel de centru de pregătire pentru elevii capabili de performanţe şcolare a fost înfiinţat şi sprijinit financiar de CJ şi în municipiul Giurgiu, acesta urmând să funcţioneze la liceul Tudor Vianu din Giurgiu”.

„Se impunea, şi în condiţiile rezultatelor de la bacalaureat din acest an, înfiinţarea unui astfel de centru de excelenţă şi în judeţ, pentru elevii cu performanţe şcolare din mediul rural, de aceea am identificat mai multe locaţii pe care CJ le putea achiziţiona pentru acest proiect şi am reuşit achiziţionarea Conacului Angelescu din comuna Bucşani unde va funcţiona un centru de pregătire pentru elevii superdotaţi’, a precizat preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu. El spune că fostul conac va fi reabilitat şi aici vor fi amenajate spaţii de studiu, săli de mese, o sală de sport şi chiar spaţii de cazare pentru copii şi cadrele didactice care vor activa în centrul de excelenţă.

Conacul a aparţinut familiei Angelescu fiind construit în anul 1938, acesta a fost restituit urmaşilor familiei care au fost de acord să îl vândă CJ Giurgiu în vederea înfiinţării unui centru de excelenţă. Clădirea în care va funcţiona centrul are o suprafaţă de aproximativ două sute de metri pătraţi şi dispune de un teren de peste opt mii de metri pătraţi. AGERPRES

2 COMENTARII

  1. aaaa aveti si dastia nu stiam sant multi pe ce criterii alesi ha de ce nu i duce ti in padure la balanoaia acolo au parte si de surprize sexi ptr stimulare si e aproape gratis fara bani de acasa sau de la byuget reorientati va tovarasi

  2. ConaculAngelescu a avut pana la urma un destin fericit.Dar cu conacul de la Mihailesti,care pezi ce trece se ruineaza,ce se intampla?E la doi pasi de Bucuresti si nimeni nu vede cum incet,incet se transforma in ruina si e pacat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.