Reducerea personalului a avut loc în toate judeţele ţării, cu o singură excepţie: judeţul Giurgiu, care este şi cel mai sărac din România. Aici s-a consemnat o creştere a numărului de cadre didactice.
Bucureşti, cel mai părăsit oraş
După cum era de aşteptat, capitala conduce la numărul învăţătorilor, profesorilor etc. care au ieşit din învăţământ. În 2006, erau 28.384 de cadre didactice în Bucureşti, iar numărul lor s-a diminuat până la 26.303 de persoane în 2010.
După Bucureşti, a doua scădere a numărului de cadre didactice a avut loc în judeţul Timiş, 1.182 de persoane părăsind sistemul. Pe următoarele poziţii se situează Iaşi, Dolj, Teleorman. Pe ansamblu, scăderi peste pragul de o mie au avut loc în şapte judeţe (Bucureşti, Timiş, Iaşi, Dolj, Teleorman, Bacău, Braşov). Se pare că variaţia personalului didactic nu depinde neapărat de mărimea judeţelor.
De exemplu, Cluj, unul din primele judeţe din România, se plasează pe locul 28 în ceea ce priveşte numărul dascălilor care au plecat din sistemul educaţional.
La polul opus, cele mai mici scurgeri de personal din învăţământ au avut loc în judeţele Călăraşi (131 de profesori au ieşit din sistem în ultimii cinci ani), Brăila (153), Ilfov (186), Ialomiţa (187) şi Co­vasna (189).

1 COMENTARIU

  1. Sa se duca ulii de suflet.Meseria e dascal este o meserie vocationala precum muzicant,dansator sau pictor.Daca nu au dragoste sa se duca sa spele closete in spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.