Guvernul României a decis, în şedinţa de miercuri, să aprobe ordonanţa de urgenţă privind eliminarea subvenţiei la gigacalorie.

Totodată, Guvernul a aprobat, miercuri, nivelul noilor plafoane de venituri în cazul persoanelor cu venituri mici, pentru care se vor acorda subvenţii de la bugetul de stat pentru încălzirea în sezonul rece.
Astfel, statul va compensa cu până la 90% din factura la încălzire doar pentru românii cu venituri lunare de maxim 155 lei şi cu 5% pentru aceia care au un venit lunar maxim de 786 lei.

Cei care au în casă camere video, copiatoare, amplificatoare audio, iar în gospodărie peste 100 de păsări, trei bovine sau cinci porcine nu vor mai beneficia deloc de ajutorul de la Guvern.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a anunţat anterior că pragul maxim pentru care se acordă subvenţia creşte de la 615 lei, cât a fost în 2010-2011, la 786 de lei.

În 2010 – 2011, persoanele care aveau venit pe membru de familie de până la 615 lei primeau 10% subvenţie, iar de anul acesta, cei cu venit între 615 şi 786 vor primi 5%.

Pentru persoanele singure acest prag va fi de 1.082 de lei, ajutorul fiind de 10% din factură.

Lăzăroiu a apreciat că numărul beneficiarilor de subvenţie la căldură va creşte, iar plafonul pentru care acestea se vor acorda va fi majorat şi el, autorităţile locale urmând să decidă dacă să acorde în continuare ajutoarele la încălzire în cuantumul stabilit.

5 COMENTARII

  1. nu v ati obisnuit nu e nimic nou de 21 de ani aceeasi amenintare nu va mai mirati luati si tremurati asta e romania bogata dar saraca frumoasa dar urata buna dar rea n=mare dar mica de fapt vesela dar trista etc paradoxul total de ce c asa v or u n i i din pacate doar unii fiasco viata numai psd ul asta e de vina de la el ni se trag toate se aude boungiule care te ai dat la fund si trecu si la putoare ramasa si sui fara tv inseamna ca esti falit te au ajuns blestemele luyi lucica iti meriti soarta bagabontule

  2. @ro.Ai trait pe vremea comunistilor ca sa vorbesti sau iti dai si tu cu parerea?sa-ti zic eu cum era atunci ca vorbesti prostii,in apartamentul meu de 3 camere aveam 30 grade,cite 10 grade in fiecare camera…toate blocurile aveau burlane scoase din sufragerie,se cara lemne cu sacosa si in general orice materia combustibil.de la comb.chimic se furau bucati de electrozi de la sectia soda,ardeau si bubuiau sobele,carbune pur,grafit dar si intoxicare cu clor.fiecare se descurca cum putea,culmea ca plateai caldura la asociatie,caldura care nu exista,10 grade cit sa nu inghete apa in instalatii.atunci despre ce vorbesti ,tu,tata?era mai bine pe vremea lui ceasca?

  3. Muriti in casa de frig?! – Nu va lasam noi, pedelistii, sa muriti de frig.
    La anul avem nevoie de cat mai multi fraieri, vrem sa castigam din nou alegerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.