Românii achită comisioane bancare mult prea mari fără să ştie măcar pentru ce. Aceasta-i pe scurt concluzia Comisiei Europene care a analizat costurile aferente conturilor şi le-a recomandat statelor membre să le uşureze accesul cetăţenilor săi la serviciile financiare.

Potrivit Comisiei Europene toate băncile cer bani pentru administrarea contului. Dar acesta nu este singurul comision: plătim 5 lei la deschidere, 5 la retragere, 50 de lei pentru un extras şi cel puţin 2 lei la un transfer.

Conform oficialilor UE , un român achită în medie 80 de euro anual pentru accesul la contul bancar, faţă de 27 de euro, cât dă un bulgar. „Comisia recomandă perceperea unui tarif rezonabil, care să-i permită fiecărui cetăţean din Uniunea Europeană să acceseze această modalitate de exprimare a unor relaţii cu furnizorii”, spune Constantin Cerbulescu, preşedinte ANPC.

„Consumatorul nu ştie ce plăteşte. Vrem ca toţi utilizatorii conturilor bancare, toţi consumatorii să aibă o informaţie disponibilă”, spune la rândul lui Michel Barnier, comisar european pentru Piaţa Internă şi Servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.