Ar putea exista o explicație pentru reacția calmă a ministerului Educației și a pedeliștilor față de rezultatele la examenul de bacalaureat din acest an. În PDL, cartea nu e o condiție esențială, nici măcar obligatorie. O demonstrează înalții demnitari de factură portocalie, ajunși pe funcții importante, deși nu au fost prieteni apropiați cu școala.Coincidență sau nu, în acest moment, în Parlamentul României există trei parlamentari fără studii superioare, toți de la PDL. iată o analiză a colegilor de la Impactnews:
Costică Canacheu, președintele comisiei de apărare din Cameră, este unul dintrei ei. Pedelistul se laudă doar cu performanța absolvirii Liceului Industrial Electroenergetic București, iar potrivit cârcotașilor, Canacheu a terminat liceul cu câțiva ani mai târziu decât ar fi fost normal.
Silviu Prigoană și-a luat bacalaureatul în 1990, după terminarea Liceul Industrial „Petru Maior” din Gherla, jud. Cluj, iar atunci a devenit milionar, parlamentar și posibil candidat al PDL la Primăria București, fără să aibă nevoie de studii superioare.
Un alt deputat PDL, Lucian Riviș-Tipei, completează lista celor ajunși demnitari de stat în ciuda pregătirii sale. Riviș-Tipei și-a luat bacalaureatul în 1994, fiind absolventul unui Liceu de Transporturi.
Nici celebrul Gelu Vișan, comunicatorul de frunte al pedeliștilor, n-a scăpat de comentarii cu privire la studiile sale. Pe vremea când lucra în Prefectura Dolj sau în Consiliul Județean nu se știa dacă Vișan a reușit măcar să-și ia bacalaureatul. Cert însă că brusc, în 2008, pedelistul a susținut că tocmai și-a luat licența la Facultatea de Științe Politice.
Nu e singurul pedelist de frunte care a absolvit o facultate la anii maturității. Ministrul Traian Igașa reușit să culeagă diplome chiar de la trei universități, deși de bacalaureat a scăpat abia la 24 de ani.
Se pare însă că exemplele de la vârf sunt urmate și în teritoriu. Așa se face că locuitorii Câmpiei Turzii au aflat acum ceva timp că președintele organizației de tineret al PDL, impus în comisia de învățământ a Primăriei, încearcă de 10 ani să-și ia bacalaureatul, fără prea mare succes. Asta nu l-a împiedicat să devină și șeful stației de epurare a Companiei de Apă Arieș, fapt ce confirmă încă o dată politica de promovare democrat-liberală.
La urma urmei, inclusiv cuplul politic prezidențial al PDL, Traian Băsescu și Elena Udrea, s-a lăudat cu rezultate mediocre la școală și la examene, rezultate care i-a nu i-a împiedicat să devină și primii oameni în stat, oficial sau neoficial.

9 COMENTARII

  1. Ce bine ca sunt numai de de la PDL.Celelalte partide sunt pline de savanti,doctoranti,crema intelectualilor tari,toti sunt din opozitie.Mai draga de noi ai uitat:(Marean,Raducu,Victoras,Crinisor,Ionut,Gigel)si suntem multi o sa vezi tu”intelectualule’.

  2. N-ai carte?Necazul acesta se poate rezolva repede cumparandu-ti o diploma.Nu sunt atatea facultati particulare?

  3. ce va mai bateti capu noi chiar nu avem ce face ne dam cu parerea si se autosesizeaza cineva nu ciinii latra ei isi fac treaba in toate partridele si in posturi caldute sunt pusi oameni politic slabi pregatiti nu toti ATENTIE MAJORITATEA nu toti in invatamint ca asta e bransa mea ce studii inalte are de exempu DUDUIA DAN LUMINITA pusa inspector la inspectoratul scolar giurgiu are tot studii facute la apelul de seara si ce noi latram si ei o duc bine si ca ea citi asa ca nu ne vom mai reveni curind cu oameni valorosi cu scoala la timpul ei pusi acolo unde trebuie NE DAM CU PAREREA SA NE BAGAM SINGURI IN SEAMA NU SE VA FACE NIMIC PT CA TRAIM INTR O TARA ANORMALA DIN MULTE PUNCTE DE VEDERE

  4. ptr neik nima un posibil nume care l ar putea bate cu ajutorul electorilor ar fi nicolae barbu daca se baga indep si dupa aceea revine la psd multumit sau csmin georgescu are carisma si e un intelectual rasat si am ausit ca nu le are cu ciordeala e prost si nemilos de cinstit

  5. mai globertz u sti cine a fost primar inaintea lui lucica? itzi spun eu…unul TUNARU..un venetic care nu era giurgiuvean..acuma u ce vrei sa importam oameni de afara ptr functia de primar?nu’l mai lua in brate pe barmanul de Barbu ca nu este giurgiuvean.asa ca mai gandestete un pic..

  6. chiar daca l o chemat asa pe ex primarul venetic dar macar n o tras nici macar un tun de calibru lui asta al vostru de acum deci va convine unora sa va simtiti giurgiuvenii lui lucica don pulik in perioada 1992 1996 giurgiuvenii nu sau simtit furati si umiliti mai mult decat acum in ultimii 6 ani si culmea fenomenul poate continoua inca 5 ani dar din moment ce va place masochistilor de la dunare n aveti decat v a redus la tacere pe toti sau aproape pe toti mai vdm la anul cand buturuga mica va rasturna ditamai mastodontul sau mastotontul socotelile din biroul edilului hapsan nu se potriveste cu aia din targ o sa vedeti si o sa va minunati

  7. ca la voi la pnl sau psd n o fi la fel zau asa vezi vanghelie vezi gavrila sau gadea pe surse de curent pdl o sa ramana la putere ca sa disperati voi si antenele usl are doar 41 la suta in sondaje din care 25 sant ale pnl psd e pe aratura rau ca se stie ca tot nastaswe si hrebe fac legea ia dat de gol gigi becali mai zice ti ceva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.